AMBASADOR MIRKIĆ: Sednica vlada Srbije i BiH najznačajniji događaj u regionu
Foto: Beta Ognjen Stevanović

Poseta Sarajevu

AMBASADOR MIRKIĆ: Sednica vlada Srbije i BiH najznačajniji događaj u regionu

Politika -
Diplomata je podsetio i na drugi značajni događaj - investiciono-razvojnu konferenciju koja će 11. novembra biti održana u Srebrenici, a na kojoj će, kako je potvrđeno, učestvovati i premijer Srbije Aleksandar Vučić

BEOGRAD - Zajednička sednica Vlade Srbije i Saveta ministara BiH je veoma važan jer je važno poslati dobru poruku, izjavio je ambasador BiH u Beogradu Lazar Mirkić i istakao da će to biti najznačajniji događaj u regionu, koji će običnom čoveku mnogo značiti.

"Nakon toga bismo mogli da krenemo u realizaciju projekata i zatvaranje otvorenih pitanja kao što su traženje nestalih, pitanje granice, sukcesije, državne imovine i imovine preduzeća i građana i stare devizne štednje", rekao je Mirkić.

Prema njegovim rečima, nijedno od tih pitanja nije sporno i postoji saglasnost obe strane da se ona rešavaju. Ambasador je podsetio i na drugi značajni događaj - investiciono-razvojnu konferenciju koja će 11. novembra biti održana u Srebrenici, a na kojoj će, kako je potvrđeno, učestvovati i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

"Uz premijera Srbije će biti i nekoliko važnih privrednika koji su sposobni da investiraju i opštini Srebrenica trajnno pomognu u zapošljavanju ljudi", rekao je Mirkić.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track