BEOGRAD: Počela akcija suzbijanja ulične prodaje
Foto: Marina Lopičić

310 prijava

BEOGRAD: Počela akcija suzbijanja ulične prodaje

Beograd -
Komunalna inspekcija grada bez asistecnije Komunalne policije, kontrolisala nelegalnu uličnu prodaju i komunalni red na prostoru oko gradskih pijaca na teritoriji Starog grada, Palilule, Voždovca, Vračara, Novog Beograda, Savskog venca, Zemuna, Zvezdare, Čukarice, Rakovice i Grocke

BEOGRAD - U Sekretarijatu za inspekcijske poslove u toku prošle nedelje primljeno je 310 prijava građana i formirano ukupno 669 predmeta.

Doneto je 207 rešenja kojima je naloženo uklanjanje utvrđenih nedostataka iz svih oblasti inspekcijskog nadzora, podneto je 16 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, izrečena je jedna novčana kazna zbog neizvršenja rešenja i izdata su 54 prekršajna naloga. Po ranije izdatim prekršajnim nalozima naplaćeno je 124.000 dinara, a po zahtevima za pokretanje prekršajnog postupka inspektora ovog sekretarijata 78.282,48 dinara.

Komunalna inspekcija grada, u skladu sa planom rada i po prijavama, svakodnevno je, bez asistecnije Komunalne policije, kontrolisala nelegalnu uličnu prodaju i komunalni red na javnim i površinama javne namene, prvenstveno na prostoru oko gradskih pijaca na teritoriji Starog grada, Palilule, Voždovca, Vračara, Novog Beograda, Savskog venca, Zemuna, Zvezdare, Čukarice, Rakovice i Grocke.

– Sprovedena je i akcija suzbijanja nelegalne ulične prodaje na prostoru oko pijaca na teritori Rakovice,Čukarice, Voždovca, Savskog venca, Starog grada i Novog Beograda (pijace „Vidikovac”, „Banjica”, ulice Lomina i Kamenička, OTC „Novi Beograd” i „Veletržnica Beograd”) u kojoj je učestvovalo šest komunalnih inspektora, dve patrole Komunalne policije, dve ekipe JKP „Gradska čistoća” sa dva teretna vozila i radnicima i ekipe JKP „Parking servis“ sa dizalicom („pauk”). Sa kontrolisanih lokacija na deponiju je odneto oko šest kubnih metara smeća i uklonjena su tri nepropisno parkirana motorna vozila – rekla je Zagorka Panić, sekretarka za inspekcijske poslove.

Prema njenim rečima, prilikom kontrola nelegalne ulične prodaje i komunalnog reda, izvršeno je 16 uklanjanja očigledno napuštene robe, pri čemu je uklonjeno 253 komada razne robe i 200 grama rezanog duvana. Izdato je 13 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 65.000 dinara. Svakodnevno se organizuje i sinhronizovana akcija kontrole nelegalne prodaje knjiga u Kosovskoj i okolnim ulicama. Tokom ovih kontrola, u toku protekle nedelje, nije bilo oduzimanja niti uklanjanja robe.

Kontrole taksi prevoza putnika organizovane su svakog radnog dana, uz asistenciju MUP-a (prva i druga smena), na teritoriji čitavog grada, u okviru toga jedna akcija na Aerodromu „Nikola Tesla”. Sektor za izvršni postupak izdao je 41 prekršajni nalog. JKP ,,Parking servis” uklanjao je nepropisno parkirana vozila. Uklonjeno je 21 vozilo sa javnih zelenih površina i 10 neregistrovanih vozila. Inspekcija je učestvovala i u akciji praćenja izvršenja rešenja (uklanjanje objekata na teritoriji opštine Savski venac). Uklonjena su dva bilborda u Ulici Žorža Klemensoa, 11 stubića u Ulici Dimitrija Tucovića, dve žardinjere i dva stola u Sarajevskoj ulici.

– Po Zakonu o zaštiti od buke doneto je sedam rešenja ugostiteljskim objektima i drugim privrednim subjektima da izvrše merenje nivoa buke od muzičkih uređaja i sistema za ventilaciju i klimatizaciju i četiri rešenja koja se odnose na upotrebu muzičkih uređaja i ostalih izvora buke preko dozvoljenih granica propisanih uredbom. Kontrolisani su i objekti koji rade samo noću i u skladu sa zatečenim stanjem inspektori će preduzimati dalje upravne mere i radnje – kaže Zagorka Panić.

Inspektori za zaštitu životne sredine doneli su osam rešenja kojima je naloženo merenje kvaliteta otpadnih voda, jedno rešenje za merenje emisije zagađujućih materija u vazduhu, jedno rešenje za preduzimanje tehničko-tehnoloških mera za sanaciju otpadnih voda, radi dovođenja istih u dozvoljeni granični nivo, pet rešenja operateru mobilne telefonije da izvrši ispitivanje nejonizujućih zračenja na baznim stanicama, kao i šest zaključaka o izvođenju dokaza za vanredno uzorkovanje radi ispitivanja kvaliteta otpadnih voda koje se ispuštaju u recipijent.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track