ŽIVKOVIĆ: Srbija je samo geografski u EU, građani žive sve gore
Foto: Dado Djilas

Na tribini u Novom Pazaru

ŽIVKOVIĆ: Srbija je samo geografski u EU, građani žive sve gore

Politika -
Predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenio je u Novom Pazaru da Srbija trenutno samo geografski pripada Evropi, a da građani, iako vlada vodi proevropsku politiku, žive sve gore.

"Sve vlade od 2000. godine bile su iskreno proevropske, ali u poslednjih nekoliko godina to je postalo licemerno. Evropa je postala prazna priča, u Srbiji je mnogo problema, a standard građana u svim aspektima je sve gori", ocenio je Živković na tribini.

Govoreći o Novom Pazaru i Sandžaku, on je rekao da je Srbija zemlja u tranziciji, a da je i taj kraj Srbije deo te tranzicije.

"Mnogo je problema u ovom kraju, mnogo nerešenih stvari, ali ti problemi nisu nacionalne ili verske prirode, već ekonomske. To je ono što nas, bez obzira na nacionalnu ili versku pripadnost, stavlja u isti front i zbog čega moramo da se mobilišemo i učinimo nešto kako bismo rešili probleme", izjavio je Živković.

Tribini je prisustvovao i lider Novog pokreta i bivši predsednik Sandžačke demokratske partije Rešad Hodžić, a na pitanje da li će Nova stranka tražiti partnere i među bošnjačkim partijama, Živković je rekao da je prerano o tome govoriti.

"Teško da nam partner može biti stranka ministra Rasima Ljajića, jer nemamo baš pozitivno mišljenje o ovoj vlasti, čiji je ona deo. Kada je reč o drugima, moramo videti šta oni misle u ovom trenutku. Da li misle da Sandžak treba da bude nezavisan ili je možda važnije da mladi dobiju posao", odgovorio je Živković.

On je najavio da će Nova stranka u Novom Pazaru uskoro formirati gradski odbor, a da će njegovi članovi, u skladu sa ideologijom partije, odlučiti koga će izabrati za partnera na lokalnom nivou.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track