Polovina kandidata za predsednika prvi put na izborima
Foto: KURIR

Polovina kandidata za predsednika prvi put na izborima

Politika -
Šest predsedničkih kandidata od ukupno njih 12 prvi put učestvuje na izboirma

BEOGRAD - Na predsedničkim izborima 6. maja prvi put će učestovati šest predsedničkih kandidata od ukupno njih 12. Pvi put na predsedničkim izborima učestvovaće Zoran Stanković, koga su predložili Ujedinjeni regioni Srbije, Vladan Glišić iz pokreta Dveri, Zoran Dragišić, koga je predložio Pokret radnika i seljaka, kao i kandidatkinja Srpske radikalne stranke Jadranka Šešelj.

Na predsedničkim izborima prvi put učestvuje i muftija Muamer Zukorlić, koga je predložila Grupa građana, i Danica Grujičić, kandidatkinja Socijaldemokratskog saveza.

U trci za predsednika su i kandidati koji su već nekoliko puta učestvovali na predsedničkim izborima, kao što su predsednik Demokratske stranke i doskorašnji predsednik Srbije Boris Tadić i predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić. Među kandidatima su i predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica, predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, lider Liberalno demokratske partije i koalicije Preokret Čedomir Jovanović i predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track