POKRENUTA PETICIJA: Traže oslobađanje Andreja Fajgelja privedenog zbog video klipa
Foto: Nebojša Mandić

Prvo hapšenje protiv takozvanog unutrašnjeg neprijatelja

POKRENUTA PETICIJA: Traže oslobađanje Andreja Fajgelja privedenog zbog video klipa

Politika -
Povodom hapšenja Andreja Fajgelja, profesora na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, koji je priveden jer je na Fejsbuku pozivao na navodno "rušenja Ustavnog poretka", na internetu je pokrenuta peticija za njegovo oslobađanje.

Potpisivanje peticije preko interneta je pokrenuo Srpski politički forum koji je u uvodu peticije iskazao najdublju solidarnost Andrejom Fajgeljom. Peticiju je do sada potpisalo 747osoba.

- Profesor Fajgelj je nedavno uhapšen zbog navodne optužbe za pozivanje na rušenje ustavnog poretka. Andrej doživljava progon isključivo zbog svog protivljenja politici vladajuće stranke i zbog svojih pravdoljubivih i slobodarskih ideja koje je hrabro iznosio smatrajući da je ova zemlja zasnovana na demokratskim vrednostima. Bojimo se da aktuelni politički režim poprima sve više osobenosti totalitarizma. Iako režim toleriše autošovinističke istupe nevladinih organizacija finansiranih iz inostranstva i koje otvoreno pozivaju na dezintegraciju Republike Srbije, vladajuća garnitura očigledno u zastupnicima tradicionalnih, rodoljubivih i pravdoljubivih vrednosti vidi najveće političke neprijatelje. Ukidanje slobode govora i progon zbog iznesenih stavova predstavlja jedan od poslednjih koraka ka totalitarnom režimu. Zbog toga, Srpski politički forum poziva na solidarnost sa dr Fajgeljom i na hitan prekid represije nad političkim neistomišljenicima koju vrši sadašnja vlast, stoji u uvodu peticije koja je pokrenuta preko interneta na Peticije24com.

Podsetimo Andrej Fajgelj, profesor na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, priveden je u nedelju popodne jer je na Fejsbuku pozivao na navodno "rušenja Ustavnog poretka"?!Fajgelja su uhapsili pripadnici SBPOK u njegovom domu u Novom Sadu, pošto je na društvenoj mreži objavio video.

Sa druge strane, glavni i odgovorni urednik "Informera" Dragan J. Vučićević je samo dan pre toga širio paniku i to na Pinku, televiziji s nacionalnom frekfencijom, i Studiju B, a niko ga nakon toga nije pozvao čak ni na informativni razgovor.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track