PREMIJER U PEKINGU: Vučić u Kini do petka
Foto: Zorana Jevtić

Samit šefova vlada Centralne i Istočne Evrope

PREMIJER U PEKINGU: Vučić u Kini do petka

Politika -
BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće u Narodnoj Republici Kini od 24. do 27. novembra, gde će se sastati sa najvišim zvaničnicima i predstavnicima vodećih kompanija.

Tokom boravka u Kini, premijer Vučić učestvovaće na 4. samitu šefova vlada 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Posetu Kini premijer Vučić započeće učešćem na 5. ekonomskom i trgovinskom forumu Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope u gradu Sudžou, tokom kojeg će se sastati sa šefovima vlada učesnica foruma.

Drugog dana posete predviđeno je da premijer Vučić u Sudžou prisustvuje ceremoniji potpisivanja Okvirnog sporazuma o modernizaciji i rekonstrukciji mađarsko-srpske železničke veze na teritoriji Srbije.

Istoga dana u Pekingu, srpski premijer imaće niz susreta sa predstavnicima mnogobrojnih kineskih kompanija. Po završetku samita šefova vlada Centralne i Istočne Evrope, u četvrtak, 26. novembra, premijer Vučić će nastaviti bilateralnu posetu Kini tokom koje će se sastati sa predsednikom Kine Si Đinpingom i premijerom Li Kećiangom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track