VUČIĆ SA MOGERINI: Poglavlja 32 i 25 otvaraju se 14. decembra
Foto: Printskrin

Na marginama samita OEBS u Beogradu

VUČIĆ SA MOGERINI: Poglavlja 32 i 25 otvaraju se 14. decembra

Politika -
Premijer Srbije Aleksandar Vučić, na marginama samita OEBS u Beogradu, poručio je na zajedničkoj konferenciji sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku Federikom Mogerini da su danas razgovarali o otvaranju prvih poglavlja za pristup Srbije EU.

"To je dobra vest za našu zemlju, što je potvrdila i Mogerini, ali mi želimo i nastavak dijaloga, ima još problema ljudi koji žive na KiM i mi smo spremni da dođemo u Brisel 14. decembra i da pod njenim posredstvom razgovaramo o tome. Želimo veću slobodu kretanja, da možemo da uzimamo putnike u Prištini, što bi značio i ekononski napredak, a to je za sve naše građane dobro", smatra Vučić.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

On je dodao da, uprkos teškim reformama kroz koje Srbija prolazi, najveći strah ima od situacije u regionu.

"Mnogo je sukoba, sledi nam i gasna kriza, ali se nadam da me moj politički nos vara i zato sam zamolio sam za podršku EU u stabilizaciji regiona", zaključio je Vučić na konferenciji za medije u Palati Srbija.

Federika Mogerini je istakla da Srbija ima veliku podršku EU na svom evropskom putu.

"Što je dobro za Srbiju, dobro je i za region i celu Evropu. Zato će Srbija 14. decembra otvoriti poglavlja 32 i 35 u pristupnim pregovorima sa EU", navela je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track