JERKOV O NAPADU SNS NA KOVAČEVIĆEVU: SNS se najstrašnije sveti svima koji im se suprotstave!
Foto: Zorana Jevtic

Napad nije ništa novo

JERKOV O NAPADU SNS NA KOVAČEVIĆEVU: SNS se najstrašnije sveti svima koji im se suprotstave!

Politika -
Aleksandra Jerkov (DS) nije iznenađena što je SNS napala novinarku i urednicu RTS-a Oliveru Kovačević jer je njihova praksa da stradaju svi koji se na bilo koji način suprotstave onome što SNS smatra za prihvatljivo.

"Već tri godine gledamo kako, svako ko se na bilo koji način suprotstavi onome što SNS smatra za prihvatljivo, strada. To se ne odnosi samo na novinare, nego na političare opozicije, umetnike, reditelje, televizijske emisije, na SANU. Prosto u ovoj zemlji nema nikog ko može da kaže nešto protiv SNS ili protivno onome što ova stranka misli, a da ne računa na to da će osveta biti strašna. Takve njihove reakcije o njima govore više nego bilo koji politički protivnik. To je već sada oprobani recept, jer tri godine to gledamo i nažalost nije ništa novo", kaže Jerkov.

Olivera Kovačević je izjavila da "bi bilo razumno da na informativni razgovor u policiju budu pozvani i urednici TV Pink i Informera, a ne samo urednici i vlasnik Kurira".

Vladajućoj stranci je očigledno zasmetala i emisija Olivere Kovačević, najavljena za večeras u 21 čas, a tema je upravo sloboda medija i zašto je oblast informisanja dospela na najniže grane! U nedostatku agrumenata SNS se pita kolika je "zarada novinarke RTS-a"!

Podsećamo, vlasnik dnevnog lista Kurir Aleksandar Rodić, glavni urednikMilan Lađević i odgovorni urednik Marija Kordić pozvani su na saslušanje zbog navodnog izazivanja panike i nereda. Ovakvim pritiscima i zastrašivanjem, vlast na nečuven način pokušava kriminalizovanje vlasnika Adrija medija grupe, Aleksandra Rodića, kao i svih urednika i novinara naše medijske kuće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track