VUČIĆ: Meni je teško, ali Bratislav Gašić ne može da ostane ministar odbrane!
Foto: Printskrin

Obraćanje premijera povodom skandalozne izjave

VUČIĆ: Meni je teško, ali Bratislav Gašić ne može da ostane ministar odbrane!

Politika -
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da izvinjenje ministra odbrane Bratislava Gašića posle uvrede novinarke i svih žena, nije dovoljno.

Posle skupa odgovarao je na pitanja novinara o skandaloznoj uvredi Bratislava Gašića koji je dopisnici B92 Zlatiji Labović u Trsteniku tokom uzimanja izjave rekao "Volim kad novinarke ovako lako kleknu", u trenutku kada je čučnula ispred kamere da ne bi bila u kadru.

"Minstar to ne može sebi da dozvoli. On je moj prijatelj, jedan od najodanijih, Gašić je čovek koji je obavljao posao ministra odbrane bolje nego što sam ga ja obavljao, ali on više ne može da ostane na tom mestu", rekao je Vučić.

Premijer je istakao da je on uvek stajao iza svojih minstara kada su ih napadali, ali da je šokiran Gašićevim postupkom.

"Mi ne možemo da budemo normalna zemlja ako se tako ponašamo prema ženama. Gaša je uputio izvinjenje i rekao da se kaje, ali to nije dovoljno za ovakav postupak", istakao je Vučić i dodao da nema čoveka koji bi mogao da ga zameni na tom mestu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track