NOVA STRANKA: Smeniti Gašića zbog verbalnog nasilja nad ženama

Nedopustive uvrede

NOVA STRANKA: Smeniti Gašića zbog verbalnog nasilja nad ženama

Politika -
Nova stranka najoštrije osuđuje seksistički komentar ministra odbrane Bratislava Gašića upućen novinarki B92. Izrečen prostakluk predstavlja vrhunac verbalnog nasilja i uvreda je Vučićeve vlasti ne samo za novinarke, već i za sve žene i kompletnu javnost.

Direktno ponižavanje žena, skandalozno je i nedopustivo za nosioca visoke javne funkcije koji bi morao da se bori protiv rodne diskriminacije.

Još skandaloznije je i to što je ministar vlasnik više medija, pa je ovom postupkom jasno pokazao kakav je položaj medijskim poslenicima namenio.

Očigledno je da se Gašić rukovodio onim što bi premijer voleo da ustanovi kao trajni obrazac novinarske profesije – klečeći i poltronski položaj.

Prostačke uvrede samo su jedan od razloga zbog kojih Gašić ne sme da ostane na funkciji ministra. Podsećamo da je prošlo devet meseci od pada helikoptera, a da ministar odbrane još uvek beži od odgovornosti za ubistvo sedam ljudi koje je iz nehata počinio.

Zbog svega navedenog, Nova stranka podržava inicijativu novinara da se večeras, u 19 časova, ispred Vlade Srbije održi protest protiv čoveka koji svakodnevno kalja funkciju koju obavlja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track