Palma: Borba protiv bele kuge i nova radna mesta prioriteti
Foto: PR

Donacija Fakultetu pedagoških nauka

Palma: Borba protiv bele kuge i nova radna mesta prioriteti

Politika -
JAGODINA - Skupština grada Jagodine uplatiće Fakultetu pedagoških nauka milion dinara za opremu i edukaciju studenata, rekao je danas predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

Na svečanosti povodom obeležavanja 22 godine postojanja Fakulteta pedagoških nauka i 117 godina obrazovanja nastavnika i vaspitača u Jagodini, Marković je rekao da grad često pomaže toj ustanovi i da je učestovao u adaptaciji objekata fakulteta.

"Prioriteti su borba protiv bele kuge i nova radna mesta. Ako se nastavi sa ovako polupasivnom borbom protiv bele kuge za 50 godina Srbi će postati nacionalna manjina u vlastitoj državi i sve moramo uraditi da do toga ne dođe", rekao je Marković.

Kako je naveo, studentima u Jagodini je besplatan ulaz u Akva park, Muzej voštanih figura i Zoo vrt. On je dodao da političari moraju da stvore uslove da se mladi ljudi zaposle kada završe fakultet.

"U Jagodini četiri fabrike rade, tri se prave i još dve će početi da se grade početkom godine i u tim fabrikama će raditi više od 3.500 mladih ljudi", rekao je Marković.

On je rekao da je najveći broj investitora iz Italije i da je to razlog zbog kojeg mora da se uvede italijanski jezik u škole.Marković je rekao da će lokalna samouprava 2016. godine stipendirati sedam studentata koji će ići u Italiju na usavršavanje italijanskog jezika.

Takođe, Marković je najavio da će početkom sledeće godine kineska ambasada obezbediti stipendije za školovanje troje studenata u Kini.

"Mi očekujemo jednog kineskog investitora koji će sledeće godine doći u Jagodinu i koji će zaposliti najmanje 300 radnika", rekao je Marković. Dekan Fakulteta pedagoških nauka Violeta Jovanović rekla je da Fakultet sarađuje sa brojnim svetskim univerzitetima, kao i sa institutima i fakultetima u zemlji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja