RAT SNS I SPS: Tužilaštvo podnelo prijavu protiv Novice Tončeva
Foto: Dado Đilas

Sukob u Surdulici zbog izborne kampanje

RAT SNS I SPS: Tužilaštvo podnelo prijavu protiv Novice Tončeva

Politika -
Poslanik socijalista optužen da je vršio pritisak na pravosudne organe u Vladičinom Hanu i javnog tužioca Danijelu Trajković

BEOGRAD - Protiv Novice Tončeva, poslanika SPS i predsednika Skupštine Opštine Surdulica, Opštinsko javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu podnelo je prijavu zbog „nedozvoljenog pritiska na rad tog pravosudnog organa i tužioca Danijele Trajković“.

- Rukovodioci opštinske uprave u Surdulici moraju da shvate da su pred zakonom svi jednaki i da Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu nikada neće podleći nikakvom političkom ili nekom drugom pritisku. Koruptivna krivična dela otkrivaju se finansijskom dokumentacijom, prikupljanjem potrebnih obaveštenja od građana. Poligraf se retko kada koristi - navodi se u saopštenju i dodaje:Međusobne optužbe- U Srbiji je u toku izbor javnih tužilaca za šestogodišnji mandat. Danijela Trajković je od komisije Državnog veća tužilaca dobila maksimalan broj poena i rangirana je kao prva. Ministarstvo privrede nema nikakvog uticaja na rad i organizaciju tužilaštva. Ni Dragan Stevanović ne može da utiče na izbor opštinskog javnog tužioca u Vladičinom Hanu.Tončev, s druge strane, navodi da je više građana iz Pčinjskog okruga dobilo milionske odštete iz budžeta zbog neosnovanog pritvora i vođenja krivičnih postupaka po optužnicama koje je ona podizala (Trajkovićeva, prim. aut.). Sva šteta zbog takve nestručnosti i zloupotrebe tužilačke funkcije, navodi Tončev, plaćena je iz budžeta umesto da bude odbijena od plate tužioca.Sve zbog kampanje- Sve što radi Trajkovićeva u poslednjih godinu dana treba da dobije epilog u izbornoj kampanji na proleće sledeće godine. Boske (Dragan Stevanović, prim. aut.) misli da može da me pobedi u Surdulici ako me uhapsi. Čak i takvu želju da mu ispuni Trajkovićeva, konobar Boske će ponovo izgubiti izbore, i on to sam zna. Zato je konobar Boske nervozan i politička karijera mu zavisi od glasanja za izbor tužioca - rekao je on.(I. Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track