NOVI DNEVNI RED ZA SRBIJU: Bojan Pajtić u Nišu predstavio izborni program DS
Foto: Fonet

Ispraviti nepravde prema gradjanima

NOVI DNEVNI RED ZA SRBIJU: Bojan Pajtić u Nišu predstavio izborni program DS

Politika -
Predsednik DS je zajedno sa svojim stranačkim kolegama u Nišu predstavio izborni program Demokratske stranke pod nazivom Novi dnevni red za Srbiju", naglasivši da je program usmeren na to da se isprave neprave prema gradjanima

NIŠ - Najveći problemi u našoj zemlji su siromaštvo, nezaposlenost i odlazak mladih ljudi u inostranstvo, i zbog toga ; će Demokratska stranka, kada preuzme vlast u Srbiji, obezbediti da svaka mlada osoba koja završi fakultet, magistrira ili doktorira, u roku od šest meseci dobije posao, izjavio je večeras u Nišu lider DS-a Bojan Pajtić.

On je zajedno sa svojim stranačkim kolegama u Nišu predstavio izborni program Demokratske stranke "Novi dnevni red za Srbiju", naglasivši da je program usmeren na to da se isprave neprave prema gradjanima Srbje koji su duboko obespravljeni i poniženi. Pajtić je pojasnio da će jedan od osnovnih zadataka - zapošljavanje mladih visokoškolaca, biti realizovano kroz oslobađanje od plaćanje poreza i doprinosa.

"Država će od poslodavaca preuzeti obavezu plaćanja poreza i doprinosa na njihove zarade, a istovremeno ćemo onima koji osnuju malo i srednje preduzeće omogućiti da četiri godine ne plaćaju poreze na zarade", rekao je Pajtić.

On je podsetio da je prosečna plata u našoj zemlji svega oko 360 evra, što je nedopustivo. "Zbog toga će posebne mere države ići prema onima koji plaćaju više plate. Oni će plaćati manje dažbine, dok će poslodavci koji budu doneli odluku da podele profit sa radnicima od države dobiti manje opterećenje", izjavio je Pajtić.

Lider demokrata je istakao da je očigledno da u Srbiji trenutno nema uslova za poštenu predizbornu kampanju. "Očigledno je da se možemo nadati i kupovini glasova i daljoj cenzuri medija", istakao je Pajtić.

On je podsetio da je i Evropska komisija konstatovala da u Srbiji postoji nasilje nad poliičkim protivnicima i da ne postoje uslovi za fer i poštene izbore. "Zbog toga ćemo zajedno sa drugim opozicionim strankama, nezavisno od političke orijentacije, raditi na na sprečavanju nedemokratskog postupanja. Ne možete da imate demokratsko društvo kada nemate slobodne medije i imate kupovinu glasova", podvukao je Pajtić.

Prema njegovim rečima DS će u predojećoj predizbornoj kampanji saradjivati sa strankama koje pokažu spremnost da potpišu neku vrstu deklaracije kojom će se obavezati da nakon izbora neće ulaziti u bilo koju saradnju sa partijom Aleksandra Vučića, već će Vladu i parlamentarnu većinu praviti sa Demokratskom strankom.

"Ne želimo da bilo kome omogućimo poslaničke mandate, a da taj neko sutra te mandate i glasove naši birača zloupotrebi i ode u sasvim suprotnu stranu", rekao je Pajtić.

Predsednik niškog Gradskog odbora DS-a Miodrag Stanković podsetio je da su za vreme vladavine ove stranke u Niš dolazili investitori i otvoreno je 5.000 radnih mesta, a sada to nije slučaj i svakoga dana Niš se suočava sa novim problemima i novim protestima nezadovoljnih gradjana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja