POPOVIĆ: Slučajem Gašić vlast nam pokazuje da može sve
Foto: Printskrin

Ministar odbrane još uvek nije smenjen

POPOVIĆ: Slučajem Gašić vlast nam pokazuje da može sve

Politika -
Direktor Centra za praktičnu politiku Dragan Popović ističe da ako oko nečega postoji konsenzus u društvu, to je razrešenje ministra odbrane Bratislava Gašića.

Ovim slučajem pokazuje se kakav odnos ima vlast prema javnosti - da oni mogu sve, ocenjuje Popović.

Na pisanje medija da novinari traže smenu, a da ministar Gašić organizuje tradicionalni prijem Vojske Srbije, Popović kaže da je to još jedan pokazatelj osionosti i bahatosti vlasti.

"Ako oko nečega postoji konsenzus u ovom društvu to je oko ostavke ministra Gašića. Ovaj slučaj sa novinarkom Zlatijom Labović je kap koja je prelila čašu. Ali i pre toga Gašić je morao u nebrojeno prilika da bude smenjen... Ja ću vas podsetiti na ono što su građani tražili: afera helikopter - ne moram ni da govorim kolika je odgovornost gospodina Gašića za smrt sedam ljudi... Imali smo ogroman broj afera vezanih za tog čoveka, za način vođenja Ministarstva odbrane koji je bio loš, tako da je on morao da bude razrešen".

On kaže da je Vučićevo objašnjenje zašto do sada nije došlo do smene ministra Gašića - neverovatno.

"Ako je tačno objašnjenje premijera da mu je jedini čovek koji može da mu vodi ministarstvo Bratislav Gašić, onda mislim da to mnogo govori i o premijeru i o ovoj vladi, nažalost", kaže Popović u Novom danu televizije N1.

Na pitanje da li ipak može da ne dođe do smene, kaže da sve u Srbiji može da se zamisli pa i to da premijer pogazi ono što je rekao pred kamerama. "Međutim, neverovatno mi je, čak i za Srbiju, da se odustane od smene... Mislim da će biti smenjen, ali moguće da će ovo prolongiranje da traje", kaže Popović i dodaje:

"I na taj način se pokazuje jedna vrsta odnosa politike i vlade i premijera prema javnosti, dakle oni mogu sve".

(n1info.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja