VJERICA RADETA: Ne idem dobrovoljno u Hag
Foto: Fonet

Odlučna

VJERICA RADETA: Ne idem dobrovoljno u Hag

Politika -
Funkcioner Srpske radikalne stranke (SRS) Vjerica Radeta, čije hapšenje traži Haški tribunal zbog nepoštovanja suda, izjavila je da joj nije uručen nalog za hapšenje, da je nije kontaktirao nijedan od državnih organa i da nikad dobrovoljno neće otići u Hag

Radeta je rekla da država nema obavezu da Petra Jojića, Jovu Ostojića i nju izruči Tribunalu.

Ona je naglasila da bi, ukoliko bi postupak protiv nje bio vođen u Srbiji, učestvovala u njemu i dokazala nevinost po svim optužbama za koje je terete u Hagu, ali da bi takav postupak predstavljao kršenje Ustava Srbije.

- Srbija nema obavezu da nas izruči Hagu ni po Zakonu o saradnji sa Haškim tribunalom, ni po Statutu tog suda - rekla je Radeta.

List "Danas" saznao je iz diplomatskih izvora, da bi predstavnici SRS, Radeta, Jojić i Ostojić, čije hapšenje Haški tribunal traži zbog nepoštovanja suda, mogli da se u Hagu nađu zajedno sa liderom stranke Vojislavom Šešeljem, kada mu bude izricana presuda.

Haški tribunal optužuje Radetu, Jojića i Ostojića da su "pretili, zastrašivali, nudili mito i na druge načine uticali na dvojicu svedoka tokom suđenja Vojislavu Šešelju".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track