ATEISTI OPTUŽUJU PREDSEDNIKA SRBIJE: Nikolić prekršio Ustav unošenjem Badnjaka
Foto: Tanjug/Marko Đoković

Srbija sekularna država

ATEISTI OPTUŽUJU PREDSEDNIKA SRBIJE: Nikolić prekršio Ustav unošenjem Badnjaka

Politika -
NOVI SAD - Udruženje gradjana Ateisti Srbije optužilo je danas predsednika Srbije Tomislava Nikolića i ministra za vanredne situacije Velimira Ilića da su povredili Ustav, time što su prekršili načelo da je Srbija sekularna država.

Ateisti Srbije kritikovali su Nikolića jer je u zgradu Predsedništva uneo Badnjak, kako bi pokazao da je "najverniji od svih vernika".

"Predsednik Nikolić je građanima poželeo mnogo bolju 2016. godinu. Jedan dobar korak u tom smeru bi bilo i to da najviši državni organi počnu da poštuju najviši zakonski akt države – Ustav", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje i da Nikolić uništava floru u Srbiji, s obzirom da je hrast, koji se koristi kao Badnjak, ugrožena vrsta drveta.

Ateisti Srbije su kritikovali Velimira Ilića jer je iz budžeta, koji, kako podsećaju, "teškom mukom pune gradjani Srbije", hitno poklonio čačanskoj crkvi 10 miliona dinara za građevinske radove.

"I dok narod nastavlja da grca u siromaštvu, prisiljen na štednju ili na ponižavajuće 'povišice' od po 100 ili 200 dinara, Vlada Srbije poklanja organizaciji koja je poreza oslobodjena, a budžetski privilegovana sa više od šest miliona evra godišnje, još zasigurno preko 100.000 evra", navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja