LIDER LDP POZVAO: Sve demokratske, građanske i evropske stranke da se okupe zajedno
Foto: Damir Dervišagić

Formiranje protivteže

LIDER LDP POZVAO: Sve demokratske, građanske i evropske stranke da se okupe zajedno

Politika -
BEOGRAD- Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je danas da je Srbiji, pred nove izbore, neophodno okupljanje svih demokratskih, građanskih, evropskih stranaka, organizacija i ljudi koji dele te vrednosti.

"Politički imperativ pred nama je stvaranje saveza koji bi artikulisao interese evropske Srbije, upristojio politički život zemlje, vratio u politiku najbolji deo društva i predstavljao protivtežu svemu što zemlju vuče u propast definisanu primitivizmom i nekompetencijom.

Izbori pred nama su prilika da Srbija počne da se transformiše u pristojno društvo u kakvom želimo i zaslužujemo da živimo", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Jovanović je dodao da raspisivanje izbora može biti prilika da se društvo presabere i odluči o tome šta i kako želi da postane, "pod uslovim da oni koji raspisuju izbore kažu žašto to rade i sa kakvom politikom stvarno na njih izlaze".

"Ako izbori ipak budu samo preraspodela moći u okviru vladajuće stranke, način da se 'šlepuju' kilavi odbori na lokalnim i pokrajinskim izborima, i posle ovih izbora, kao što je to bilo i posle izbora 2012. i 2014, dobićemo Vladu koja neće znati šta da radi sa svojim mandatom", naveo je Jovanović.

Lider LDP-a je ocenio da su oni koji vladaju Srbijom u poslednje tri godine pokazali samo limite, nesposobnost i neiskrenost u vođenju evropske politike za koju su dobili mandat na izborima, i "neporecivu sposobnost u vraćanje zemlje u eru sukoba, nestabilnosti, uništenih institucija i urušavanje demokratskih procedura".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja