ĐORĐE VUKADINOVIĆ: Odluka o izborima očekivana, ali Vučićevi razlozi neubedljivi
Foto: Stefan Jokić

Posle dužeg spekulisanja

ĐORĐE VUKADINOVIĆ: Odluka o izborima očekivana, ali Vučićevi razlozi neubedljivi

Politika -
BEOGRAD - Politički analitičar Djorđe Vukadinović je izjavio danas da je odluka premijera i lidera SNS Aleksandra Vučića o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora očekivana, ali ne i logična, s obzirom da vlada ima stabilnu većinu u parlamentu, a nema ni velikih tenzija u društvu.

"Vlada ima stabilnu većinu u parlemantu, gotovo apsolutnu, i može da izglasa zakon kakav želi. Takođe, koalicija funkcioniše, koalicioni partneri ne otkazuju poslušnost, niti postoje neki veći nemiri na ulici, niti u društvu", rekao je Vukadinović.

On smatra da su razlozi koje je Vučić naveo neubedljivi, ali da se u "njegovim rukama lomi pogača i on može da presudi".

Vukadinović je rekao da se već duže vreme spekulisalo sa varijantom da će vlada odnosno SNS ili njen lider Vučić naći neki povod da raspiše vanredne parlamentarne izbore i tako pojača svoje liste na lokalu i u pokrajini pred izbore koji svakako moraju biti ovog proleća.

On je izrazio zabrinutost u kakvoj će atmosferi proteći izbori i naveo da bi upravo oni mogli da stvore tenzije u drštvu.

Vukadinović je mišljenja da će opozicija čak nešto bolje proći na izborima nego na poslednjim 2014. godine, ali da će to biti nedovoljno da bi se ugrozila dominacija SNS koja će, kako očekuje, imati sličan rezultat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track