VESELINOVIĆ: Vlast se plaši izbora u Beogradu
Foto: Fonet

Loši potezi gradskih čelnika

VESELINOVIĆ: Vlast se plaši izbora u Beogradu

Politika -
Opozicioni Pokret za preokret Janka Veselinovića ocenio je da je neophodno da se vanredni izbori održe i u Beogradu kako bi Beograđani što pre dobili priliku da, kako se navodi, "spasu sebe i svoj grad pogubne i skandalozne politike aktuelne vlasti".

"Sadašnja gradska vlast na čelu s nesposobnim gradonačelnikom Sinišom Malim u protekle dve godine nanela je veliku štetu svim stanovnicima Beograda lošim potezima koje je teško pobrojati. Svakako se po štetnosti ističe projekat Beograd na vodi koji se od izbornog marketinga pretvorio u farsu sa trošenjem ogromnih novčanih sredstava svih gradjana glavnog grada, uz zgražavanje najšire stručne javnosti", navodi se u saopštenju tog pokreta.

Pokret za preokret dodao je da bi gradski izbori bili prilika da se stvore uslovi za raskid tog ugovora, za koji se navodi da je štetočinski.

Dodaje se da je izjava premijera Aleksandra Vučića da nema potrebe za raspisivanje izbora u Beograd, jer će biti održani redovni opštinski izbori, rezultat činjenice da se vlast plaši da proveri šta Beograđani misle o sadašnjoj gradskoj vlasti.

"Beograd na vodi, nažalost, nije jedini projekat zbog kog su stanovnici glavnog grada ogorčeni na vlast. Od izbornih obećanja SNS o ubrzanom razvoju prestonice ostala su zapošljavanja nestručnih aktivista ove stranke u gradskoj upravi i preduzećima uz česta kršenja zakona, afere sa Infostanom u vezi sa fantomskim osiguranjem Beograđana, nagli pad kvaliteta u pružanju komunalnih usluga, drastično smanjenje nadoknade za porodilje, ukidanje pomoći za najsiromašnije penzionere, zapostavljanje ustanova obrazovanja, kulture i zdravstva, kao i gotovo zamrla izgradnja u Beogradu", dodaje se.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track