JEVTIĆ: Najnoviji incidenti na Kosovu zabrinjavajući
Foto: Nemanja Pančić

Napad na povratnike

JEVTIĆ: Najnoviji incidenti na Kosovu zabrinjavajući

Politika -
Hapššenje naoružžanih islamista ispred manastira Visoki Dečani i oružžani napad na povratnike u selu Berkovo u opšštini Klina, ukazuje na to da je bezbednosna situacija na Kosovu dosta nestabilna, ocenio je kosovski ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.

Tenzije koje u proteklih meseci traju na Kosova lošše utiču i na bezbednosnu situaciju koja je je u ovom trenutku veoma zabrinjavajuća, ocenio je Jevtić.

"Dva incidenta u veoma kratkom roku upozoravaju da je trenutak da se bezbednosni nivo zašštite podigne na višši stepen kako bi se izbegla eskalacija nasilja, ali i ono što jošš višše plašši i zabrinjava je šširenje ideje islamskog radikalizma", smatra Jevtić.

"Mislim da je krajnje vreme da povratničke sredine dobiju bolju zašštitu, jer upravo napad na povratničke kuće Pantić i ŽŽivkovic ukazuju na to. Srećom, nije bilo žžrtava iako je u obe kuće bilo ljudi", naveo je Jevtić.

"Incident prilikom koga je uhapššeno četvoro naoružžanih islamista ispred kapija manastira Visoki Dečani pokazuje da je čitavo kosovsko društvo u problemu i sa ovom pojavom se moramo zajedničkim snaga izboriti, jer iskreno verujem da većina nas težži demokratskom drušštvu u kome je sigurnost zagarantovana svakom žžitelju Kosova", smatra Jevtić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track