SUĐENJE ZBOG SUZAVCA U PARLAMENTU: Kurti se nije pojavio na ročištu
Foto: Fonet EPA.

Ignoriše pozive

SUĐENJE ZBOG SUZAVCA U PARLAMENTU: Kurti se nije pojavio na ročištu

Politika -
Poslanik kosovskog opozicionog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti danas se nije pojavio pred sudskim većem Osnovnog suda u Prištini na suđenju grupi poslanika opozicionih stranaka za upotrebu nasilja u Skupštini Kosova.

Reporteri okupljeni kod Osnovnog suda u Prištini javljaju da su na suđenje došli šefica poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Donika Kada Bujupi i poslanici Samoopredeljenja Aljbuljena Hadjiju i Faton Topali.

Suđenje poslanicima opozicionih stranaka zbog nasilja u Skupštini Kosova nije počelo danas, jer je sudija koji vodi predmet zakasnio petnaest minuta, što je bio razlog da optuženi poslanici napuste sudnicu i zgradu Osnovnog suda u Prištini.

Poslanica Alijanse za budućnost Kosova Donika Kada Bujupi i poslanici pokreta Samoopredeljenje Aljbuljena Hadjiju i Faton Topali čekali su petnaest minuta na dolazak sudije i, pošto on nije došao, oni su napustili sudnicu.

Pred Osnovnim sudom u Prištini njima je 6. januara počelo suđenje zbog toga što su više puta na sednicama Parlamenta aktivirali suzavac i onemogućavali rad Skupštine.

Oni se optuženi za upotrebu oružja ili opasnih materija i ometanja službenog lica u vršenju dužnosti.

Svi oni su više puta na sednicama Skupštine Kosova u pokušajima da blokiraju rad parlamenta aktivirali suzavac, tražeći da se povuku potpisi premijera Kosova Ise Mustafe sa sporazuma o Zajednici srpskih opština (ZSO) i demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track