MIHAJLOVIĆ: Spremni smo za otvaranje još dva poglavlja
Foto: Fonet

Srbija na putu evrointegracija

MIHAJLOVIĆ: Spremni smo za otvaranje još dva poglavlja

Politika -
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrutkure Zorana Mihajlović izjavila je danas da je od Holandije, koja predsedava Evropskom unijom, dobila zvaničnu informaciju da je Srbija u pregovorima sa EU spremna da otvori jošš dva poglavlja, 14 i 21, koja se tiču transporta.

"Na osnovu Izvešštaja sa skininga za pregovaračka poglavlja 14 transportna politika i 21 transevropske mrežže, Srbija je od predsedavajuće EU dobila poziv da otvori ova pregovaračka poglavlja. Na osnovu ove odluke već su počele pripreme za pregovaračke pozicije za ova dva poglavlja", izjavila je Mihajlović.

Prema njenim rečima, to predstavlja i priznanje ministarstvu koje ona vodi i znači da je to ministarstvo svoj posao uradilo na najbolji mogući način.

"Uvođenje evropskih standarda u oblast transporta i transportnih mrežža znači da Srbija ima puteve, pruge i vodni saobraćaj upravo onakav kakav imaju i ostale zemlje EU. Konačnu korist od pregovora sa EU imaće građani Srbije, koji će na kraju dobiti mnogo kvalitetniji i bezbedniji saobraćaj, postojaće zdrava konkurencija o ovoj oblasti tako da će građani sami moći da se odluče i kom trasportnom operateru će poveriti svoje poverenje i novac", kažže Mihajlović.

Potpredsednica Vlade ističe i da je uspostavljanje evropskih standarda u Srbiji i stvaranje boljeg ambijenta za rad i žživot cilj ove Vlade.

"Da građani Srbije imaju pristojne i dobro plaćene poslove kao ostali građani EU, da građani Srbije imaju uslove da se leče kao i ostali građani EU, da našša deca imaju mogućnost da se edukuju kao i njihovi vrššnaci u EU i da imamo pravosuđe kao u Evropi, to je glavni cilj pregovora sa EU", kažže Zorana Mihajlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja