STEFANOVIĆ: Ako nas Hrvatska ucenjuje, moraćemo da reagujemo
Foto: Marina Lopičić

Saradnja, ali i zaštita nacionalnih interesa

STEFANOVIĆ: Ako nas Hrvatska ucenjuje, moraćemo da reagujemo

Politika -
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je Srbija spremna da sarađuje sa svim komšijama, ali da mora da reaguje i da zaštiti svoje nacionalne interese ukoliko dođe do uslovljavanja i ponižavanja srpskih građana.

"Spremni smo da sarađujemo sa komšijama, i mi to i radimo. Naravno, ako te komšije pokušavaju da nas uslovljavaju na bilo koji način i ponižavaju naše građane, naravno da Srbija mora da reaguje i mora da zaštiti svoje nacionalne interese, i to je naš posao", rekao je Stefanović novinarima u Beogradu upitan da prokomentariše navode o mogućem ucenjivanju Hrvatske.

Kako je rekao, zemlje koje se nalaze na Balkanu svoje međusobne probleme treba da rešavaju na bilateralnom nivou, te da nema smisla da jedne druge uslovljavaju bilo čime jer se onda ulazi u besmisao evropskih integracija.

"Radićemo kao što smo to radili u slučaju "carinskog rata" prošle godine, kada je Hrvatska napravila ekonomski napad na našu zemlju gde smo uz pomoć EU pobedili. Verujem da ćemo uspeti da postignemo i sve ono što treba da postignemo u vezi s poglavljima 23 i 24", rekao je Stefanović i dodao da isto tako očekujemo od Hrvatske da poštuje prava definisana u tim poglavljima, a pre svega prava srpske nacionalne manjine i srpskog naroda u Hrvatskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track