PREDSTAVNIK RUSKE KOMISIJE: Za sada nema nepravilnosti na izborima u Srbiji
Foto: Tanjug Zoran Žestić

Transparentno

PREDSTAVNIK RUSKE KOMISIJE: Za sada nema nepravilnosti na izborima u Srbiji

Politika -

Lihačov je rekao da je do sada posetio 19 biračkih mesta u Beogradu, a da su članovi delegacije posetili 12 mesta u Novom Sadu

BEOGRAD - Predstavnici ruske Centralne izborne komisije za sada nisu registrovali kršenje izbornog zakona na izborima u Srbiji, izjavio je član CIK Vasilij Lihačov.

On je u izjavi za RIA Novosti dodao se može konstatovati transparentnost procesa glasanja i visoka izlaznost birača. Delegacija ruskog CIK boravi u poseti Srbiji od 22. Do 25. aprila i prati vanredne parlamentarne izbore.

Lihačov je rekao da je do sada posetio 19 biračkih mesta u Beogradu, a da su članovi delegacije posetili 12 mesta u Novom Sadu. On je primetio da je u jutarnjim satima izlaznost bila slaba, a da je sada veća.

“Registrovano je nekoliko slučajeva slikanja mobilnim telefonom u Novom Sadu, što je zabranjeno zakonom, ali ne može se reći da je to neki 'greh' ”, rekao je on.

Lihačov je dodao da izbore u Srbiji prati 200 međunarodnih posmatrača, uključujući i Kosovo. “Nadamo se da upravo na Kosovu neće biti incidenata”, zaključio je Lihačov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track