Nikolić: Jedva čekam duel sa Tadićem
Foto: Kurir

Nikolić: Jedva čekam duel sa Tadićem

Politika -
Skinuću sa njega ljušturu velikog čoveka i da se ogoli pred građanima odgovarajući na pitanja koja ne sme niko da mu postavi, rekao je Nikolić

BEOGRAD - Predsednički kandidat Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić rekao je daje zakon takav da ne može da povuče svoju kandidaturu, ali da, kako je rekao, " zna da može da pobedi Borisa Tadića".

"Odlučio sam da Borisu Tadiću ne pružim priliku da automatski bude izabran za predsednika. Zakon je takav da ne mogu da povučem svoju kandidaturu. Znam da mogu da pobedim Borisa Tadića. Znam da je ostaviti Srbiju u rukama Borisa Tadića zločin", rekao je Nikolić Radio-televiziji Srbije.

Nikolić je rekao da je njegova lična odluka da učestvuje u drugom krugu predsedničkih izbora bez obzira na, kako je rekao, krađu i da bi odustajanje od izbora bilo "odustajanje od borbe".

"Ovi izbori su pokradeni. Hajte da ja sad završim taj posao, da pobedim, da vam dokažem da su bili pokradeni. Ako ne pobedim nikada nećete saznati kako su pokradeni izbori", rekao je Nikolić i dodao da će SNS bolje kontrolisati drugi krug predsedničkih izbora.

On je rekao da ima konkretan dokaz da su izbori pokradeni, a da policija treba da traži imena ljudi koji su ih pokrali. "Ja samo sumnjam na onoga ko je glavni organizator svega toga, to je Boris Tadić i citadela oko njega, dvorska kamarila", rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, izborna krađa je počela u nedelju , 6. maja u 17 sati, kad je "Boris Tadić poslao poruku u kojoj poziva da se izađe na izbore jer DS gubi na svim nivoima".

Tu poruku, kako je naveo Nikolić, dobio je i ambasador jedna velike države članice EU. Nikolić je rekao da mu nije teško da ponovo izgubi izbore od Borisa Tadića i dodao da mu je već čestitao na pobedama. "Kome sam čestitao, možda nekome ko mi je pokrao glasove. Da nisam pronašao ovaj džak, možda bi mu i sad čestitao", rekao je Nikolić.

Lider SNS je naveo da "jedva čeka" duel sa Borisom Tadićem zakazan za sredu, kako bi mu, kazao je, u oči rekao ono što građani i novinari ne smeju godinama.

"Skinuću sa njega ljušturu velikog čoveka i da se ogoli pred građanima odgovarajući na pitanja koja ne sme niko da mu postavi", rekao je Nikolić.

Upitan zašto nezavisne institucije ne govore u prilog krađe izbora, on je rekao da u Srbiji ne postoje nezavisne institucije i dodao da od Cesida očekuje "prljavu ulogu" 20. maja.

Nikolić je rekao da sve stranke koje se ne bune zbog rezultata izbora znaju šta se desilo 6. maja. On je rekao da za krađu, ako se desila, optužuje sve koji su bili na biračkim mestima pa i kontrolore SNS-a, navodeći da na izbornim mestima "nema sinove".

"Moguće je da je neki moj član napustio biračko mesto u 2 sata i za to dobio 2.000 dinara", kazao je Nikolić.

Upitan da li će ako bude predsednik Srbije stati na čelo Parade ponosa, Nikolić je kazao da bi to mogao da uradi samo u slučaju opasnosti da njeni učesnici budu premlaćeni. "Moja porodica će biti kod kuće. Očekujem od svih koji im ne pripadaju da ostanu kod kuće", kazao je Nikolić i naveo da pripadnici LGBT populacije imaju svoja prava koja treba da budu zaštićena.

Toma optužuje i RTS i Zorana Stanojevića

Predsednički kandidat SNS Tomislav Nikolić je oštro kritikovao rad RTS i u jednom trenutku voditelju Zoranu Stanojeviću rekao da je "bezobrazan čovek", uz optužbu da program RTS uređuje Tadićev kabinet.

Na pitanje voditelja RTS zašto se obraća sa toliko agresije, Nikolić je kazao da ga RTS "blati" i da ga na RTS predstavljaju kao "najgoreg čoveka, samoubilačkog tipa koji je sve pokrao" a da građani na toj televiziji vide "virtuelnu stvarnost".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track