NEMA SARADNJE SA LSV: Igor Mirović negira navode Pastora o dogovoru SNS i SVM
Foto: Dado đilas

SVM prekršio dogovor

NEMA SARADNJE SA LSV: Igor Mirović negira navode Pastora o dogovoru SNS i SVM

Politika -

Nije bilo reči o novom programu Prokrajinske vlade obzirom da taj program piše pre svih apsolutni pobednik izbora SNS i da posebno nije bilo reči o ustavnom položaju Vojvodine i posebnim zakonima, naveo je Mirović u saopstenju.

NOVI SAD - Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović negirao je danas da je na sastanku predstavnika SNS i Saveza vojvođanskih Mađara, kao što tvrdi lider SVM Ištvan Pastor, bilo reči o programu nove Pokrajinske vlade, ustavnom položaju Vojvodine ili ulasku LSV u koaliciju.

"Nije bilo reči o novom programu Prokrajinske vlade obzirom da taj program piše pre svih apsolutni pobednik izbora SNS i da posebno nije bilo reči o ustavnom položaju Vojvodine i posebnim zakonima, jer pre svih SNS treba da iskaže svoj stav o tome, a onda druge stranke koje su dobile mnogo manje poverenje građana", naveo je Mirović u saopstenju. On je istakao da na sastanku, takođe, nije bilo reči o ulasku bilo koje druge stranke u koaliciju, a posebno ne LSV obzirom da su oni izbore izgubili.

"Gospodin Pastor je u ime SVM dao predlog na kraju sastanka da se detalji razgovora ne prenose javnosti obzirom da su razgovori tek počeli, pa nas začuđuje i to što je svoj predlog i svoju reč prekršio", naveo je Mirović.

Pastor je, inače, jutros rekao za RTS, kako je objavljeno na sajtu javnog servisa, da su se predstavnici SNS i SVM dogovorili o principima saradnje na vojvodanskom i lokalnom nivou. Pastor je za RTS rekao da postoji zajednicka ambicija SNS-a i SVM-a da se ostvari partnerstvo na svim nivoima. Govoreći o saradnji u Vojvodini, Pastor je rekao da će se rešavati problemi finansiranja i nadležnosti kao i buduća ustavna pozicija Autonomne pokrajine Vojvodine. Rekao je da je dogovorena kičma buduće parlamentarne većine koju će ciniti SNS i SVM. Pastor veruje da bi politički bilo dobro da ta koalicija bude široka i da u njoj bude i LSV, ali istice da bi o tome odluku trebalo da donesu i LSV i SNS, naveo je RTS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track