ANALITIČAR STANKOVIĆ: Stranim faktorima odgovara nestabilnost u RS
Foto: Nebojša Mandić

Spoljni faktori bi da revidiraju Dejtonski sporazum

ANALITIČAR STANKOVIĆ: Stranim faktorima odgovara nestabilnost u RS

Politika -

BEOGRAD - Analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da stranim faktorima odgovara nestabilnost u Republici Srpskoj da žele da njena ovlašćenja budu manja, a da Dejtonski sporazum treba revidirati.

On je rekao da nestabilnost RS odgovara vlasti u Sarajevu, Americi, ali i nekim zemljama EU, poput Velike Britanije. "To su spoljni faktori koji žele da revidiraju Dejtonski sporazum. Zbog toga je jučerašnje upozorenje premijera Aleksandra Vučića važno. Ono pokazuje da nije problem što postoje razlike u mišljenjima vlasti i opozicije, već proizvodnja preduslova da RS bude trajno nestabilna", rekao je Vuk Stanković.

On je dodao da je Balkan sam po sebi veoma politički nestabilan, da su u Grčkoj snažni politički potresi, dok se u Hrvatskoj ponovo javlja napetost u vladajućoj koaliciji. "Danas je Balkan vrlo nestabilan - etnički, politički i ekonomski", rekao je Vuk Stanković.

On kaže da nije u interesu RS i Srbije da postoje tako oštre političke suprotnosti i političke nestabilnosti i dodaje da interes RS nalaže političku stabilnost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track