Najnovije vesti

RAZGOVORI U PRIŠTINI: Bez dogovora o nastavku misije Euleks na Kosovu i Metohiji
Foto: AP

Sutra nastavak

RAZGOVORI U PRIŠTINI: Bez dogovora o nastavku misije Euleks na Kosovu i Metohiji

Politika

Najavljeno je da će predstavnici kosovskih institucija i EU sutra saopštiti detalje u vezi sa nastavkom mandata misije Euleks

Prištinski mediji javili su da na večerašnjem sastanku najviših zvaničnika Kosova, kancelarije EU i misije EU za vladavinu prava (Euleks) nije postignut dogovor oko produžetka njenog mandata.

Prema navodima medija, sastanku su sa kosovske strane prisustvovali predsednik i premijer Hašim Tači i Isa Mustafa, predsednik Skupštine Kadri Veselji, ministri pravde i unutrašnjih poslova Hajredin Kuči i Skender Hiseni, i državni tužilac Aleksander Ljumezi.

U ime EU, sastanku su prisustvovali šef kancelarije Evropske unije i specijalni izaslanik EU na Kosovu Samuel Žbogar i šef Euleksa Gabriele Meuči.

Najavljeno je da će predstavnici kosovskih institucija i EU sutra saopštiti detalje u vezi sa nastavkom mandata misije Euleks.

Kosovski ministar pravde Hajredin Kuči izjavio je ranije da bi usaglašavanje pravnih propisa i razmena pisama, potrebnih za produžetak mandata misije Euleks na Kosovu, trebalo da bude završeno tokom maja.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...