Protestna šetnja Dveri u centru Beograda
Foto: TANJUG

Protestna šetnja Dveri u centru Beograda

Politika -
U Ulici Kralja Milana zaustavili su se ispred sedišta Republičke izborne komisije (RIK), koju su nazvali "glavnim mestom zločina"
1 / 4 Foto: TANJUG

BEOGRAD - Oko 2.000 pristalica Dveri protestovalo je danas u centru Beograda zbog, kako tvrde, izborne krađe i zatražilo nove izbore na svim nivoima. Oni su protestnu šetnju nazvanu "Tragovima izborne krađe" počeli okupljanjem na platou ispred Filozofskog fakulteta, a završili je ispred zgrade Radiotelevizije Srbije.

U Ulici Kralja Milana zaustavili su se ispred sedišta Republičke izborne komisije (RIK), koju su nazvali "glavnim mestom zločina" na kojem su, kako su naveli, poništeni njihovi glasovi i izborna volja građana. Okupljeni su nosili zastave Srbije i Dveri i transparente protiv kandidata DS-a Borisa Tadića i lutku sa likom Tadića obučenu u zatvorsko odelo sa lisicama na rukama, kao i lutku sa likom predsednika Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića, a uzvikivali su i "Spasi Srbiju i gubi se, Borise".

Prema konačnim rezultatima RIK-a, Dveri su na parlamentarnim izborima osvojile 4,33 odsto glasova i nisu prešle cenzus od pet odsto glasova, koliko je potrebno za ulazak u parlament.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track