LEGENDA ODE U POLITIČARE: Dragan Džajić ušao u Glavni odbor SNS!
Foto: Fonet

Legenda zvezde u naprednjacima

LEGENDA ODE U POLITIČARE: Dragan Džajić ušao u Glavni odbor SNS!

Politika -

Proslavljeni jugoslovenski i srpski fudbaler u vrh SNS izabran 14. juna, na sednici Predsedništva stranke

Proslavljeni fudbaler i predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić kopačke je odavno okačio o klin, ali je izgleda rešio da sportsku karijeru začini i politikom, pa je postao član Glavnog odbora Srpske napredne stranke, saznaje Kurir.Kako za naš list kaže odlično obavešteni izvor, Džajić je u vrh SNS izabran 14. juna, na sednici Predsedništva. Ovaj njegov potez i ne čudi, imajući u vidu da je lider naprednjaka Aleksandar Vučić strastveni navijač Crvene zvezde.- Džaja je već godinama uz nas, bio je prisutan na svakoj slavi, na svakoj sednici Skupštine. Uvek je na tim događajima uvažen, a postao je član na poslednjoj Izbornoj skupštini, koja je održana 28. maja. Među 200 imena našlo se i njegovo - kaže izvor Kurira iz vrha SNS.Gašić: FenomenalnoFunkcioneri SNS, naročiti muški deo, ulazak jednog od najboljih fudbalera svih vremena u stranku dočekali su bez sujete. Tako je bivšeg ministra odbrane i takođe velikog navijača Crvene zvezde Bratislava Gašića „novi član“ ostavio bez teksta, te je na naše pitanje da prokomentariše samo poručio:- Fenomenalno - kratak je bio Gašić.

I partizanovci, poput Gorana Kneževića, nisu ravnodušni na pojačanje.- Džaja je legenda i sjajno je što je s nama - kazao je Knežević.Čovek koji je odveo Zvezdu na krov Evrope uoči vanrednih parlamentarnih izbora javno se izjasnio da će glasati za Vučića i ispričao da „ima mnogo razloga da ceni i poštuje“ Vučića. Ipak, rekao je i da je kasno da bude političar, ali da ima pravo na mišljenje i da smatra da nema potrebe da krije političko opredeljenje.Džajić je u dobrom odnosu s Vučićem, o čemu svedoči i nedavna njegova izjava o uticaju huligana na sport.- Siguran sam da premijer želi najbolje kad je fudbal u pitanju i generalno kad je sport u pitanju. To mogu da vam garantujem jer sam često razgovarao o tome s premijerom. Bez obzira na to što svi znaju da je on zvezdaš, što ne krije, on je čovek na takvom mestu da bi želeo da sve bude kako treba i da se sve razvija u onom smeru u kom treba da se razvija i Srbija kao država. Mislim da će taj njegov trud i toliko koliko se on angažuje kad je sport u pitanju dati neke pozitivne rezultate - zaključio je Džajić.Spustio slušalicuKakve planove ima Džajić u SNS, nismo uspeli da saznamo, jer je, kada smo ga pozvali, na pomen da ga zove novinar Kurira, odmah spustio slušalicu.

Sportisti u SNSOBRADOVIĆ, BINGULAC, BORKOVIĆ...Među najpoznatijim sportistima koji su rešili da podrže SNS jeste i Bogdan Obradović, selektor Dejvis kupa reprezentacije Srbije, koji je i postao narodni poslanik. Pored njega, u SNS je i Zoran Bingulac, koji je bio i ministar sporta, ali i član SPS, a trenutno je ambasador Srbije u Crnoj Gori. Svoje političko opredeljenje otkrio je nedavno i Dušan Borković, sportski automobilista, koji se našao u prvim redovima Sava centra na vanrednoj Izbornoj skupštini SNS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track