AFERA PLJAČKA DUNAV OSIGURANJA: Dačićeva direktorka maznula 70.000.000!
Foto: Damir Dervišagić

Evo kako je Ivana Petrović izvlačila državne pare

AFERA PLJAČKA DUNAV OSIGURANJA: Dačićeva direktorka maznula 70.000.000!

Politika -

Kao direktorka marketinga sklapala naduvane ugovore za reklamne usluge s fiktivnim firmama, a posle najveći deo novca uzimala za sebe

Funkcionerka SPS Ivana Petrović izvukla je iz „Dunav osiguranja“ oko 70 miliona dinara preko naduvanih marketinških ugovora, saznaje Kurir.

Petrovićeva je kao direktorka marketinga sklapala ugovore s agencijama, a zatim je za sebe zadržavala najveći deo novca od tih poslova.

Svi ovi sumnjivi poslovi već duže vreme su predmet istrage Tužilaštva za organizovani kriminal, koje češlja papire u „Dunav osiguranju“, saslušava svedoke i prikuplja dokaze o proneveri para, o čemu je delom naš list i ranije pisao.Masna „provizija“Izvor Kurira iz „Dunav osiguranja“ otkriva da je, osim Petrovićeve, u ove prevare uključen i njen blizak saradnik, izvesni S. T. (ime poznato redakciji).- Njih dvoje su, pored toga što su „budžili“ cifre za ugovore, pare prebacivali i preko fantomskih firmi. U pitanju su preduzeća „Halo tim d.o.o.“, „Laredo stil d.o.o.“ Novi sad i „Trident stratedžik martketing“, kao i još niz drugih na čije račune je uplaćivan novac za tobožnje usluge marketinga i oglašavanja. Tim firmama bi na kraju ostalo svega šest do 10 odsto para, a ostalo bi uzimala Ivana. Oni su preko svojih bliskih prijatelja otvorili štamparije i agencije za video-produkciju, a preko fantomskih firmi slali su fakture za organizaciju predstavljanja na sajmovima. Išli su na svaki mogući sajam u Srbiji, nekad i tri puta mesečno. Pravili su štandove od najjeftinijih materijala, a fakturisali preko fantomskih firmi i bili su dobri najmanje tri miliona dinara po jednom sajmu - objašnjava naš sagovornik sistem po kojem je funkcionisalo odlivanje para iz „Dunav osiguranja“.

Naš dobro obavešteni izvor, blizak policiji i tužilaštvu, međutim, ističe da je pod znakom pitanja da li će Petrovićeva i njena grupa pred sudom odgovarati za sve mahinacije.- Ivana već godinama ima jaka leđa i sigurno je da bi odavno bila u zatvoru ili, u najboljem slučaju, bila optužena da se neko mnogo nije zauzeo za nju. Da nije tako, ne bi sigurno smela da se toliko bahati i u javnosti pojavljuje u luksuznim kolima, fotografiše na jahtama kao da je ćerka nekog bogataša, a ne devojka iz skromne porodice iz unutrašnjosti koja je došla u Beograd da studira. Pa, bilo bi dovoljno samo da je pitaju da objasni otkud joj u 28. godini 110.000 evra u kešu da kupi stan, a da pritom nije iz bogate porodice niti se zvanično bavila privatnim biznisom - kaže naš sagovornik.Neizvestan ishodIzvor Kurira iz vrha SPS takođe se ne usuđuje da predvidi da li će i ovaj slučaj završiti u fioci.- Nije nikakva tajna da je Ivica Dačić favorizovao Ivanu i da joj je na neki način gledao kroz prste, iako je stranci nanela prilično štete u javnosti zbog svega što se o njoj pisalo. Ipak, pitanje je i koliko će on imati manevarskog prostora da se zauzima za nju, pogotovo posle niza skandala koje je imala, ali i odijuma velikog dela vrha stranke koji je zazirao da se direktno zamera Ivani. Uostalom, to je na svojoj koži najbolje osetila Dijana (Vukomanović), i to zbog obične izjave za novine, u kojoj čak nije direktno napala Ivanu - zaključuje naš sagovornik.Petrovićeva nije odgovarala na poruke i pozive Kurira.

Razvojni putVRTOGLAV USPON IVANE PETROVIĆ- diplomirala sociologiju- sva zaposlenja usledila su preko SPS- radila u informativnoj službi SPS- bila u kabinetu Slavice Đukić Dejanović dok je bila predsednica Skupštine- bila šefica informativne službe kod Milutina Mrkonjića kad je bio ministar- direktor marketinga „Srbijagasa“- direktor marketinga „Dunav osiguranja“ od 2013.- Neraspoređena od početka 2016.

Ne može joj niko ništaSVI SKANDALI DAČIĆEVE MILJENICE- vitlala pištoljem po kabinetu MUP dok je taj sektor vodio Ivica Dačić- odbija da objasni otkud joj oko 110.000 evra za stan- neće da kaže odakle joj luksuzni „mercedes“- obuhvaćena istragom slučaja ispumpavanja para u „Dunav osiguranju“- umesto odgovora, novinarima poručila da se napu.e ku.ca- izudarala stranačku koleginicu Dijanu Vukomanović jer je rekla da mora da se izvini

MAGAZIN STARS SAZNAJE: DEVOJKA VLADA GEORGIEVA BILA SA ANDRIJOM MILOŠEVIĆEM

Ekskluzivne vesti o estradi, rijaliti programima i talent takmičenjima pročitajte u magazinu Stars koji vam Kurir poklanja svake srede.

U ovom broju Stars otkriva da je devojka Vlade Georgieva bila u vezi sa glumcem Andrijom Miloševićem koji nije želeo ozbiljnu vezu sa njom.

Ostatak intrigantnih vesti pročitajte u novom izdanju magazina Stars, koji vam danas poklanja Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track