Albanska mafija napala Bujanovac

Tenzije na jugu Srbije

Albanska mafija napala Bujanovac

Politika -
Na policijski punkt u Dobrosinu grupa terorista pucala, a zatim pobegla

BUJANOVAC - Ponovo se kuva na jugu.Grupa albanskih terorista napala je u noći između srede i četvrtka srpske policajce i policijski punkt u bujanovačkom selu Dobrosin. Niko od četvorice policajaca koji su bili na dužnosti nije povređen, a kad su odgovorili na vatru prilikom ponovljenog napada, teroristi su se razbežali.

Na policijski punkt pucano je iz pravca sela Stubline kod Gnjilana, s teritorije Kosova. Vojni analitičar Aleksandar Radić kaže da je napad na policijski punkt na jugu Srbije jedan u nizu incidenata, kakvih će biti ubuduće. Prema njegovom mišljenju, napad je povezan i s nemirima u Makedoniji.

- Naravno, to je zakon spojenih sudova i to će svakako izazvati nove poremećaje kod nas. Iza svega stoje interesi albanske mafije, koja pod plaštom političkih ciljeva zapravo štiti svoje interese - konstatuje Radić.

Isto misli i Oliver Ivanović, državni sekretar u Ministarstvu za KiM.

- Politika izazivanja incidenata je ono na šta igraju Albanci i njihovi radikalni i kriminalizovani krugovi. Pozadinu napada na policijski punkt predstavlja pokušaj da internacionalizuju problem kako bi se nesmetano bavili svojim nelegalnim poslovima. Takođe, pokušavaju da tenziju iz Makedonije preliju i na našu teritoriju - uverava Ivanović.

Sagovornici Kurira podsećaju da je srpska policija neposredno pred izbore 6. maja uhapsila osam albanskih terorista osumnjičenih za ratne zločine nad civilnim stanovništvom i da je BIA u selu Miljač u blizini Kraljeva uhapsila dvojicu koji su pokušavali da prošvercuju veću količinu oružja sa KiM, te da ovaj incident treba shvatiti kao „odgovor“ albanske mafije.

Dačić: Međunarodna zajednica da reaguje

U MUP Srbije tvrde da je napad u Dobrosinu iz pravca Kosova „teroristički akt“.

- Neće mirno gledati kako neko napada policajce. Ovo je još jedan pokazatelj koliko su prazne priče o očuvanju mira na tom delu teritorije. Očekujem reakciju međunarodnih zvaničnika - rekao je ministar policije Ivica Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track