(VIDEO) KOSOVSKI AUTOBUS SAMO ZA SRBE Predsednik opštine Novo Brdo tvrdi: To su gluposti!
Foto: Youtube Printscreen

A voze ih Albanci?!

(VIDEO) KOSOVSKI AUTOBUS SAMO ZA SRBE Predsednik opštine Novo Brdo tvrdi: To su gluposti!

Politika -

Od kosovske opštine Novo Brdo do glavnog puta, na magistrali Gnjilane-Priština, meštanima treba čak 13 kilometara pešačenja, jer kako kažu, već tri meseca u ovoj opštini ne saobraća autobus.

Albanci koji žive u opštini Novo Brdo, koji su ipak odbili da daju izjave pred kamerama za kosovsku novinsku agenciju KosovaPress, tvrde da autobusi voze ali samo Srbe, dok Albanci i Romi idu peške.

U kancelariji predsednika opštine Svetislava Ivanovića viđena je Sanija Jašari, meštanka sela Boston iz pomenute opštine koja je kod predsednika otišla sa zahtevom da se pronađe rešenje za sve stanovnike. Ona je kazala da se život građana ove opštine pretvara u zatvor.

Predsednik opštine Svetislav Ivanović je na pitanje o famoznom autobusu za Srbe žestoko demantovao. On je sve navode izričito opovrgao u izjavi gde tvrdi da to "nije i ne može biti istina" jer ukoliko neki vid transporta postoji onda je to transport za sve stanovnike.

Potpredsednik i bivši predsednik opštine, Bajruš Imeri kaže da je pre godinu dana postojao humanitarni transport kog su koristili svi stanovnici, te da je taj prevoz približio ljude sve tri zajednice. Imeri tvrdi da su Albanci vozači autobusa koji prevoze Srbe, što je jedna od glavnih tačka sporenja, jer Ivanović smatra kako upravo ta informacija nije logična.

(Info.ks.net/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track