Najnovije vesti

SRAMOTA, ZEZANJE U SOMBORU: Sestre pravile selfi s nepokretnim pacijentima i objavile na FB!

Skandal

SRAMOTA, ZEZANJE U SOMBORU: Sestre pravile selfi s nepokretnim pacijentima i objavile na FB!

Srbija

Dve radnice somborske bolnice snimile su selfi u sobi punoj neuroloških bolesnica koje bespomoćno leže prikovane za krevete i to objavile na Fejsbuku!

Degutantna fotografija nastala je, kako saznajemo, na odeljenju neurologije, a snimila ju je Milica Vojinović Popović, zaposlena u opštoj bolnici „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru. Ona je fotografisala sebe i koleginicu Milicu Bodovinac, koja se seli iz države, tokom njenog poslednjeg dana na poslu.

Na fotografiji, kojom su teško prekršeni medicinska etika i pravilnik bolnice i koja je zgrozila javnost, pored dve zaposlene vide se bolesnice, a jedna od njih čak i nosi pelene. To, međutim, ove dve medicinarke nije sprečilo da se na slici smeju. Uz fotografiju je Milica Vojinović Popović napisala je da njena koleginica posle deset godina života „u ovoj šugavoj državi“ odlazi i da joj želi svu sreću.

Somborka koja je želela da ostane anonimna, a čija se baka lečila u toj bolnici, kaže da su medicinske radnice ovom fotografijom lišile pacijentkinje bolnice svakog dostojanstva, a posebno stručne nege.

"Nedavno je moja baka bila u toj bolnici. Umesto tačne dijagnoze i lečenja, dobila je sredstva za smirenje i vezali su je za krevet. Da je neko moj u pozadini slike, gospođi bi stigla tužba pre neko što bi stigla da se spakuje", kazala ona.

Dr Milan Grba, direktor bolnice, koji je od novinara saznao za fotografiju, nije krio čuđenje zbog njenog postavljanja, a i on je zgrožen onim što je video.

"Pogledao sam fotografiju i najoštrije osuđujem postupak zaposlenih. Ovo etički nije korektno i uveravam vas da nijedna od njih nije imala saglasnost bolnice da tako nešto slika", rekla je Grba.

On dodaje da je Milica Bodovinac već napustila tu ustanovu, a obećava da će druga zaposlena, Milica Vojinović Popović, biti propisno kažnjena.

"Imamo naš pravilnik po kojem će biti kažnjena, pokrenućemo disciplinski postupak iz ovih stopa", dodaje Grba.

Fotografija uklonjena

Sporna fotografija je stajala na Fejsbuku, ali je nakon poziva novinara direktoru bolnice munjevito je sklonjena sa profila medicinske radnice.

Alo

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...