IVANINI SUMNJIVI POSLOVI: Dačićeva direktorka mora opet u policiju!
Foto: Marina Lopičić

Proširena istraga o Ivani Petrović

IVANINI SUMNJIVI POSLOVI: Dačićeva direktorka mora opet u policiju!

Politika -

Nekadašnja šefica marketinga u kompaniji „Dunav osiguranju“ biće opet saslušana jer su otkriveni novi ugovori s agencijama preko kojih je izvlačila pare iz firme

Funkcionerka SPS Ivana Petrović ponovo će biti saslušana zbog sumnje da je iz „Dunav osiguranja“ izvukla je između 70 miliona i 90 miliona dinara preko naduvanih marketinških ugovora, otkriva Kurir. Takođe, Petrovićeva će morati istražnim organima da dostavi i dokaze o poreklu imovine.Naš izvor iz policije otkriva nove detalje u vezi sa ovom aferom dok je Dačićeva saradnica bila direktorka marketinga u „Dunav osiguranju“.Velika pronevera- U međuvremenu smo tokom istrage došli do potpuno novih detalja, koji Petrovićevoj nikako ne idu naruku. Nedavno smo uspeli da dođemo do novih ugovora koje je ona kao direktorka marketinga sklapala sa agencijama, a zatim je za sebe zadržavala najveći deo novca od tih poslova. Spisak tih agencija i firmi je sve veći. Sumnjamo da je Petrovićeva za sebe na ovaj način zadržala 70 do 90 miliona dinara. U pitanju je velika pronevera novca - priča sagovornik Kurira.On dodaje da će policija istražiti i njen vrlo lagodan i skup način života.- Iako je ranije izjavila u medijima da je do sredstava za stan došla iz deobe porodične imovine, prema podacima do kojih smo došli, to nije istina. Ona tim novcem nije mogla da kupi stan kod Beogradske arene vredan više od 100.000 evra, luksuzne automobile koje vozi, niti da plati skupa letovanja - otkriva naš izvor iz istrage.Juče smo pokušali od Petrovićeve da dobijemo komentar povodom saznanja da će ponovo biti saslušana i da će joj biti provereno poreklo imovine, ali ona nije odgovarala na poruke.Imala saučesnikaKako je Kurir već pisao, osim Petrovićeve, u ove prevare uključen je i njen blizak saradnik, izvesni S. T. (ime poznato redakciji). Kako saznajemo iz policije, njih dvoje su, pored toga što su budžili cifre za ugovore, pare prebacivali i preko fantomskih firmi. U pitanju su preduzeća „Halo tim d.o.o.“, „Laredo stil d.o.o.“ Novi Sad i „Trident stratedžik marketing“, kao i još niz drugih na čije račune je uplaćivan novac za tobožnje usluge marketinga i oglašavanja. Tim firmama bi na kraju ostalo svega šest do 10 odsto para, a ostalo bi uzimala Ivana Petrović.

Kadrirala u MUPSREDILA ČIN ZA RENOVIRANJE KUĆEUpravo je Petrovićeva zaslužna što je jedan od visokih funkcionera policije dobio čin generala još pre nekoliko godina.- Ivana je lično kod Ivice Dačića, dok je bio na čelu policije, urgirala da njen prijatelj, inače u to vreme načelnik sektora u MUP, dobije generalski čin. On je posle, da bi joj se zahvalio, renovirao unutrašnjost njene porodične kuće u Zaječaru. Taj general je dolaskom Nebojše Stefanovića za ministra policije skinut s te funkcije - kaže za Kurir izvor iz policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track