Vujanović i Lukšić čestitali Nikoliću

Crna Gora

Vujanović i Lukšić čestitali Nikoliću

Politika -
Crnogorski predsednik je izrazio uverenje "u bliskost odnosa i uzajamno poštovanje i ravnopravnost" između Crne Gore i Srbije.

PODGORICA - Predsednik Crne Gore Filip Vujanović i crnogorski premijer Igor Lukšić čestitali su Tomislavu Nikoliću pobedu na predsedničkim izborima u Srbiji.

"Tomislavu Nikoliću želim ostvarenje programa zbog koga su mu građani Srbije poverili mandat", poručio je Vujanović u čestitki novom predsedniku Srbije. Crnogorski predsednik je izrazio uverenje "u bliskost odnosa i uzajamno poštovanje i ravnopravnost" između Crne Gore i Srbije.

"Siguran sam da predsednici dve suverene države treba da budu posvećeni afirmaciji takvih vrednosti", piše u Vujanovićevoj čestitki Nikoliću. Predsednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić je, uz čestitku na pobedi, izrazio ocekivanje da će Crna Gora i Srbija "nastaviti da sarađuju i da grade dobre odnose".

Lukšić je ocenio da će novi predsednik Srbije doprineti unapređenju regionalne saradnje i svih ciljeva kojima su posvećene Crna Gora i Srbija. "Nema nikakvog razloga da tako ne bude", poručio je Lukšić, izrazivši očekivanje da će vlade Crne Gore i Srbije nastavti intenzivnu saradnju, čim bude osnovana nova vlada Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track