Kacin: Treba čestitati Nikoliću

Kacin: Treba čestitati Nikoliću

Politika -
Pozdravljam odluku koju su građani Srbije doneli na demokratskim i fer izborima 6. maja. Njihovu volju treba poštovati i, kao što je to uradio dosadašnji predsednik, treba čestitati novom predsedniku države na izbornoj pobedi, naveo je Kacin

BRISEL - Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin pozdravio je danas održavanje drugog kruga izbora za predsednika Srbije koji su, kako je naveo, protekli bez neregularnosti.

"Pozdravljam odluku koju su građani Srbije doneli na demokratskim i fer izborima 6. maja. Njihovu volju treba poštovati i, kao što je to uradio dosadašnji predsednik, treba čestitati novom predsedniku države na izbornoj pobedi", naveo je Kacin.

Srbija je dostigla nivo na kome svaki šef države treba da radi na ubrzanju puta ka Evropskoj uniji, što je i sam Nikolić najavio, naveo je Kacin i ocenio da Nikolić preuzima dužnost predsednika u velikoj ekonomskoj krizi i da je pred njim težak posao. "Institucije EU će novog predsednika ceniti po njegovim delima i uspehu u regionalnoj saradnji i evropskim integracijama", dodao je. Kacin je ocenio da je neophodno da novi predsednik radi na što bržem formiranju Vlade kako bi se nastavio rad na dobijanju datuma za početak pregovora o članstvu u EU.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track