Josipović čestitao Nikoliću

Josipović čestitao Nikoliću

Politika -
U povodu vašeg izbora na dužnost predsednika Republike Srbije upućujem vam iskrene čestitke, te vam želim mnogo uspeha u obavljanju ove odgovorne dužnosti, napisao je Josipović Nikoliću

ZAGREB - Predsednik Hrvatske Ivo Josipović uputio je čestitku novoizabranom predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću u kojoj je izrazio nadu u dalje razvijanje intenzivne saradnje dve države.

"Koristim priliku izraziti nadu u dalje razvijanje intenzivne saradnje između naših zemalja za stabilnost, sigurnost i mir naše regije i celog evropskog kontinenta", navodi se u Josipovićevoj čestitki.

Josipović je, kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, istakao da Republika Hrvatska ostaje posvećena podsticanju svestranih dobrosusedskih odnosa sa Srbijom, uključujući davanje pune podrške njenoj integraciji u evroatlantske organizacije. "U povodu vašeg izbora na dužnost predsednika Republike Srbije upućujem vam iskrene čestitke, te vam želim mnogo uspeha u obavljanju ove odgovorne dužnosti", napisao je Josipović Nikoliću. Hrvatski predsednik je telefonom razgovarao i s bivšim predsednikom Srbije Borisom Tadićem kojem je, kako je saopšteno, zahvalio na svemu što je učinio za poboljšanje odnosa Hrvatske i Srbije, kao i na doprinosu u uspostavljanju saradnje i trajnog mira u regionu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track