FRANKO FRATINI: Srbija može biti most između Rusije i EU
Foto: Beta

Pohvalio premijerov ekspoze

FRANKO FRATINI: Srbija može biti most između Rusije i EU

Politika -

FRANKO FRATINI - Bivši italijanski ministar spoljnih poslova Franko Fratini, koji boravi danas u Skupštini Srbije, izjavio je danas da je u govoru mandatara Aleksandra Vučića važna izbalansirana spoljna politika i da bi Srbija mogla da bude most između Rusije i Evropske unije. Iako mandatarov govor još traje, Fratini je izašao iz sale i pohvalio ga.

Fratini je rekao da će nova Vlada Srbije imati brojne izazove, ali i priliku da zemlju izvede iz krize. Fratini je novinarima u Skupštini Srbije komentarisao ekspoze mandatara Aleksandra Vučića, navodeći da je njegova glavna preokupacija kako da se poboljšaju uslovi za život građana Srbije.

On je istakao da je impresioniran fiskalnom konsolidacijom i poboljšanjem ekonomske situacije u Srbiji posle velike krize 2014.

Privlačenje investicija je ključ za poboljšanje ekonomske situacije, rekao je Fratini i dodao da Srbija ima kapacitete da dobro sarađuje i sa globalnim igračima, kao što su Kina, Rusija i UAE.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

U tom smislu, Fratini je podsetio da je Italija za Srbiju trgovinski partner „broj jedan“.

„Vrlo važna stvar u govoru (Aleksandra Vučića) jeste izbalansirana spoljna politika“, istakao je Fratini dodajući da nije kontradiktorno to što je Srbija partner sa Rusijom i da želi da postane član EU.

„Naprotiv, Srbija bi mogla da bude most između EU i Rusije, naročito kada mnoge zemlje shvataju da je saradnja sa Rusijom neophodna“, naglasio je Fratini.

Fratini je primetio i da je Vučić u ekspozeu naglasio i dobru saradnju sa zapadom i SAD, istakavši da poseta potpredsednika SAD DŽo Bajdena koji će uskoro posetiti Srbiju znak poštovanja prema novoj vladi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track