RASIM LJAJIĆ: Sulejman Ugljanin zloupotrebio skup podrške turskom narodu
Foto: Aleksandar Nićiforović

Pretvorio miting u svoju promociju

RASIM LJAJIĆ: Sulejman Ugljanin zloupotrebio skup podrške turskom narodu

Srbija -

BEOGRAD - Lider Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić ocenio je da je skup u Novom Pazaru, koji je zamišljen kao podrška turskom narodu zbog svega što se poslednjih meseci dešava u Turskoj, pretvoren u promociju SDA i Sulejmana Ugljanina.


Ljajić je za današnje Večernje novosti ocenio da su vijorenje turskih zastava i poruke koje su se čule na skupu 7. avgusta bacile senku na događaj koji je, kako je rekao, bio drugačije zamišljen. Ljajić je ranije zajedno sa strankama SDA i BDZ Muamera Zukorlića podržao skup koji je organizovan u nedelju u Novom Pazaru.

"Skup je iniciralo udruženje studenata koji studiraju ili su nekada studirali u Turskoj i uslov za naše učešće bio je da to ne bude politička i stranačka manifestacija. U Novom Pazaru gotovo da nema porodice koja nema neke rodbinske veze sa nekim u Turskoj, mnogo ljudi živi od trgovine s Turskom, koja je značajno investirala u srpsku privredu. Smatrali smo da bi naše odsustvo sa skupa bilo, ako ništa drugo, iracionalno i nemoralno", rekao je Ljajić na pitanje otkud SDPS u društvu Ugljanina i Zukorlića.

Ljajić je rekao da je dogovor koji su prihvatile sve stranke bio da ne bude turskih zastava.

"A ako ih bude, da budu zastupljene u istoj meri kao i srpske. Međutim, sve se otelo kontroli. Nisam lično prisustvovao skupu, niti čuo neprimerene povike, ali ako se to desilo, onda je to još jedan autogol", kazao je Ljajić.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

Skup pod nazivom "Podržimo Tursku i volju njenog naroda" organizovala je neformalna grupa građana Društvo prijatelja Turske, a podržale su ga tri najjače bošnjačke partije u tom gradu, Sandžačka demokratska partija čiji je Ljajić osnivač, Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejmana Ugljanina i Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka (BDZS) Muamera Zukorlića.

Okupljeni su preko video-bima direktno pratili veliki miting podrške Erdoganu u Istanbulu, kao i njegovo obraćanje, a na bini su se vijorile zastave Srbije, Turske i Sandžačkih Bošnjaka.

Na skupu je pročitana poruka ambasadora Turske u Srbiji Mehmeda Kemala Bozaja, kao i brojna pisma podrške, a prisutnima su se osim organizatora obratili i studenti iz tog grada koji studiraju u Turskoj.

Na kraju skupa je upućena dova (molitva) turskom narodu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track