MILORAD MIRČIĆ: Raste pritisak na vladu da prizna Kosovo i promeni Ustav
Foto: Nebojša Mandić

SRS će podržati vladu

MILORAD MIRČIĆ: Raste pritisak na vladu da prizna Kosovo i promeni Ustav

Politika -

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka strahuje za budućnost Srbije jer je sve veći pritisak na vladu da što pre prizna nezavisnost Kosova, distancira se od Republike Srpske i započne proces pormene Ustava, izjavio je danas potpredsednik SRS Milorad Mirčić.

On je poručio i da će SRS dati itekako značajnu podršku vladi da izdrži i ne popusti pod sve većim pritiscima.Mirčić je, novinarima u parlamentu rekao da je taj strah radikala uvećan najavom posete potpredsednika SAD Džozefa Bajdena, za kojeg je rekao da je dokazani neprijatelj srpskog naroda.

"Imamo iskustvo da je Srbija, kad god je Bajden poseti, uslovnjena odricanjem dela tritorije, a ništa manje nije u opsanosti ni SPC kad on dolazi", rekao je Mirčić. On je rekao da je Bajden "bukvalno raščinio" vladiku Artemija, koji kako je rekao, nije hteo da ga primi u manastiru na KiM.

Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

"Zavrtanje ruku od strane Bajdena je očiglendo, nejgova poseta će pre svega biti o Kosovu, koje je u znak zahvalnosti jednoj ulici dalo ime njegovog preminulog sina", rekao je on.

Prema njegovim rečima, od dokazanog neprijatelja Srbije može očekivati da na kraju karijere, učini ono što je politika SAD - da pritisne rukovodstvo Srbije da pristanu da Kosovo postane članica UN.

Mirčić je istakao da je stav aktuelne vlade kada je u pitanju politika koja se vodi prema Hrvatskoj, BiH, obradovao radikale i dao im tračak nade."Iskreno žeelimo da aktuelna vlada izdrži pritiske u narednih nekoliko dana", rekao je Mirčić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track