Fejt: Priština da se suoči s prošlošću

Fejt: Priština da se suoči s prošlošću

Politika -
Međunarodni faktor pomaže Kosovu da se suoči sa svojom prošlošću. Smatram da je suočavanje sa prošlošću od velike važnosti za budućnost Kosova”, rekao je Fejt na Međunarodnoj konferenciji “Suočavanje sa prošlošću i pomirenje – koji je mehanizam za traženje istine potreban Kosovu u Pištini

PRIŠTINA - Međunarodni civilni predstavnik na Kosovu Piter Fejt izjavio je da od Kosova očekuje da radi na suočavanju sa prošlošću radi svoje budućnosti, od Srbije da radi na pomirenju.

Međunarodni faktor pomaže Kosovu da se suoči sa svojom prošlošću. Smatram da je suočavanje sa prošlošću od velike važnosti za budućnost Kosova”, rekao je Fejt na Međunarodnoj konferenciji “Suočavanje sa prošlošću i pomirenje – koji je mehanizam za traženje istine potreban Kosovu” u Pištini.

Fejt očekuje da će Srbija u budućnosti raditi na pomirenju, ali ističe da je i obaveza Vlade Kosova da preduzme korake u tom pravcu.

Ministar pravde Kosova Hajredin Kući je istakao da Kosovo ne može da ostavi po strani suočavanje sa prošlošću i otkrivanje istine," čekajući na dobru volju suseda".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja