Odalović: U toku intenzivne pripreme za inaguraciju

Odalović: U toku intenzivne pripreme za inaguraciju

Politika -
Odalović je rekao da su "spremni i za jednu i za drugu opciju" - situaciju u kojoj bi se Nikolić opredelio da zakletvu polaže pred starim, odnosno novim sazivom parlamenta

BEOGRAD - Generalni sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović izjavio je danas da se u Domu Narodne skupštine obavljaju pripreme kako bi sve bilo spremno za sednicu na kojoj će izabrani predsednik Republike Tomislav Nikolić položiti zakletvu.

Odalović je rekao da su "spremni i za jednu i za drugu opciju" - situaciju u kojoj bi se Nikolić opredelio da zakletvu polaže pred starim, odnosno novim sazivom parlamenta.

"Mislim da je najrealnije da to bude pred novim sazivom parlamenta. Vidim da je takva i njegova poslednja poruka, da se opredelio da zakletvu polaže pred novim parlamentarcima", dodao je Odalović.

Zbog toga moraju biti stvoreni svi tehnički uslovi najpre za konstitutivnu sednicu parlamenta, na kojoj će prvo novi poslanici položiti zakletvu, a zatim i za posebnu sednicu, na kojoj će to učiniti i Nikolić, kazao je Odalović.

"Na tome se u Skupštini Srbije intenzivno radi. Spremni smo da, ukoliko sutra bude postignut dogovor da to bude za nekoliko dana, ceo posao privedemo na način kako je to predviđeno Zakonom o Narodnoj skupštini,

Poslovnikom o radu parlamenta i Zakonom o izboru predsednika. Uveren sam da će sve proteći u redu i korektno", istakao je Odalović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track