Dačić Tražiće nam da faktički priznamo Kosovo
Foto: BETA

Glavni odbor SPS

Dačić Tražiće nam da faktički priznamo Kosovo

Politika -
To znači da vas niko neće terati da priznate nezavisnost Kosova, nego će vam nametati odluke koje će značiti da je to suverena i nezavisna zemlja i toga su, mislim, svesne sve stranke - i DS i SNS, rekao je Dačić

BEOGRAD- Lider Socijalističke partije Srbije ivica Dačić izjavio je da će neke zemlje Evropske unije nastaviti da dalje evrointegracije Srbije uslovaljavaju ne formalnim priznanjem nezavisnosti Kosova i Metohije, već faktičkim.

"To znači da vas niko neće terati da priznate nezavisnost Kosova, nego će vam nametati odluke koje će značiti da je to suverena i nezavisna zemlja i toga su, mislim, svesne sve stranke - i DS i SNS", rekao je Dačić na sednici Glavnog odbora stranke.

Koalicija SPS-PUPS-JS, kako je naveo Dačić, želi u vladu koja će znati gde su njene crvene linije, koje razdvajaju nacionalne i državne interese od politike koja je spremna da interese žrtvuje zbog ostvarenja nekih drugih ciljeva.

Politika o Kosovu i Metohiji, dodao je lider socijalista, mora da bude realna i zasnovana na realnom životu i interesima srpskog naroda u pokrajini.

"Robujemo prošlosti zbog koje možemo da izgubimo i sadašnjost i budućnost naroda na Kosovu i Metohiji. Oni koji kažu da se Srbija brani kod Prizrena i Đakovice, a neće da kažu da neće da brane Srbiju kod Kosovske Mitrovice i Zubinog Potoka, zato što žele da administrativna linija postane granična", ocenio je Dačić.

On je ocenio da Srbija treba da napusti koncept politike koji ima prema Kosovu i Metohiji, jer je on "nesvrsishodan".

"Treba da znamo šta branimo i šta hoćemo i to treba da branimo. Mi danas ne znamo ni šta hoćemo ni šta branimo. Želimo vladu koja će svima u Evropi da kaže šta su naši nacionalni interesi", naveo je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track