DAČIĆEVE ŽENE OPET SE PODŽAPALE Ivana: Dijana, neću više da te bijem!
Foto: Marina Lopičić

Kažnjene

DAČIĆEVE ŽENE OPET SE PODŽAPALE Ivana: Dijana, neću više da te bijem!

Politika -

Statutarna komisija SPS podelila ukore: Ivani Petrović i Dijani Vukomanović zbog tuče, Tončevu i Borovčaninu zbog predugog jezika

U Socijalističkoj partiji Srbije izgleda i dalje važi ona stara da je batina iz raja izašla! Statutarna komisija SPS dala je četiri ukora „problematičnim“ funkcionerima, a jedna od kažnjenih članica GO Ivana Petrović opet je napravila cirkus i obećala potpredsednici Dijani Vikomanović da neće više da je bije. Novica Tončev, takođe jedan od kažnjenih, kaže da nema tog ukora koji će ga ućutkati!Statutarna komisija SPS na vaspitne mere odlučila se pre dva dana, i to za Dijanu Vukomanović, Ivanu Petrović, Novicu Tončeva i Nenada Borovčanina. Dame su kažnjene zbog nedavne tuče, a muškarci jer im je jezik bio predugačak.Petrovićeva kaže da će otići iz Glavnog odbora ako ode i Vukomanovićeva.

Nagrabusila od drugarice... Dijana Vukomanović
Nagrabusila od drugarice... Dijana Vukomanović

Provocira je- Ovakav rad Statutarne komisije pokazuje ozbiljnost rada stranke i da SPS nije privatna firma u rukama pojedinca, kao i da partijski organi rade svoj posao. Stoga podržavam rad Statutarne komisije i mogu da olakšam njen rad tako što ću, ako je u pitanju moj sukob s predsednicom IO Dijanom, da predložim svoju ostavku kao člana GO ako i ona da ostavku na svoju funkciju - predlaže ona i dodaje:- Tako će visokopozicionirani funkcioneri ubuduće voditi računa o tome šta mogu da izgube i ponašaće se u skladu s funkcijom koju obavljaju. Što se mene tiče, ja mogu da ponudim i izgubim samo članstvo u GO, koji broji više od 300 članova. I mogu da obećam komisiji, kad budem dobila poziv ili obaveštenje, da neću više navodno da je bijem.S druge strane, Vukomanovićevu ovo nije nimalo dotaklo.- Predvodim delegaciju poslanika Skupštine, do povratka u Srbiju neću da dajem izjave jer ovde imam važne zadatke i obaveze - poručila je ona.Na Tončeva kazne suprotno deluju:Tončev besan- Nema tog ukora koji će mene ućutkati! Iza mene stoje glasovi i rezultati, a pre mene neki drugi neradnici trebalo bi da budu isključeni. Uvek sam govorio i radio ono što mislim da je ispravno, tako ću i nastaviti.Borovčanina je ovo jako razljutilo:- Ukoliko je verbalni delikt vraćen u funkcionisanje SPS, i pored toga što ga u zakonu odavno nema, onda je to dobar pokazatelj stepena demokratizacije partije, kao i svih njenih nedostataka. Sreća da ne postoji čitač misli, pa da i za to počnu kažnjavanje.

Ćutanje znači odobravanjeDAČIĆ: NE MEŠAM SE U RAD KOMISIJEStatutarna komisija je nezavisni organ SPS, ali upućeni u stranci tvrde da ovo nije moglo da se desi bez miga lidera SPS Ivice Dačića. Ipak, on kaže da nije umešao prste i nije želeo da kaže kako mu izgleda ova kazna:- Ne mešam se u rad Statutarne komisije. Nezavisni je organ, ravnopravan s predsednikom i Glavnim odborom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track