RAZJEDINJENI: Opozicija šutnula Čedu Jovanovića jer ih bruka
Foto: Dragana Udovičić

Počelo prestrojavanje pred predsedničku trku

RAZJEDINJENI: Opozicija šutnula Čedu Jovanovića jer ih bruka

Politika -

Radulović i Živković hoće da kandidat opozicije bude Saša Janković, a u „ekipu“ neće da uključe lidera LDP iako im se nudi

Deo opozicije, Dosta je bilo Saše Radulovića i Nova stranka Zorana Živkovića, započeo je prošle nedelje razgovore o zajedničkom kandidatu za predsedničke izbore, a prvi pik im je zaštitnik građana Saša Janković, saznaje Kurir. Kako sada stvari stoje, izvor Kurira kaže da u ovim dogovorima mesta nema za LDP Čedomira Jovanovića.Radulović i Živković su se nedavno sastali u jednom restoranu.- Zainteresovani smo da naš zajednički kandidat bude Janković. Pričaćemo o tome i sa DS, ali sa LDP ne. Oni su se kompromitovali, nema svrhe dogovarati se s njima. Tadićev SDS dolazi u obzir - navodi naš izvor.Radulović nije želeo da daje izjave, a Živković kaže da su razgovarali o svim temama:- Razgovarali smo kao političari o svim aktuelnim temama.Lider SDS Boris Tadić kaže da nije učestvovao u razgovorima.- Ozbiljni razgovori o projektu ujedinjavanja opozicije i zajedničkom kandidatu svakako nisu neformalni razgovori pojedinaca. Smatram da je pre završetka tih razgovora svako komentarisanje i spekulisanje štetno za opoziciju i samo koristi vlasti, koja želi da predstavi opoziciju kao neozbiljnu skupinu koja se bavi sama sobom. Građanima su potrebna rešenja i odluke, a ne rijaliti program - smatra Tadić.Iako ga ne žele, Jovanović kaže da hoće dogovor.- Predsednički izbori su šansa za zemlju, a ne popravni ispit za ponavljače iz opozicije koji u njima traže ono što smo svojom krivicom izgubili u aprilu - rekao je Jovanović.

Zajedno za SrbijuTREBA NAM JEDAN KANDIDATZa zajedničkog kandidata je i stranka Zajedno za Srbiju, u kojoj kažu da se „poslednjih dana ništa značajno novo nije dogodilo u vezi sa ovim pitanjem“.- ZZS ima jasan stav da proevropska opozicija treba da ima zajedničkog kandidata - rekao je lider ZZS Nebojša Zelenović.

D. L - S. Ð.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track