Kacin: Politička elita da prizna pobedu NIkolića

Kacin: Politička elita da prizna pobedu NIkolića

Politika -
On je ocenio da "satanizacija" novoizabranog predsednika Tomislava Nikolića predstavlja "apsolutno neevropsku i nedemokratsku" pojavu

BEOGRAD - Potpredsednik delegacije Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu Jelko Kacin izjavio je danas da je Srbiji potrebna stabilna vlada koja će što pre moći da krene u pregovore sa EU o punopravnom članstvu.

Kacin je novinarima u Privrednoj komori Beograda rekao da su građani Srbije na izborima doneli odluku, i da je sada na političkim elitama da formiraju stabilnu i jaku vladu.

On je ocenio da "satanizacija" novoizabranog predsednika Tomislava Nikolića predstavlja "apsolutno neevropsku i nedemokratsku" pojavu, i naglasio da bi, kao što je zvanični Brisel priznao rezultate izbora, to trebalo da učini i druga politička elita, čime bi pokazala da je u svom delovanju proevropska.

Jelko Kacin je ocenio da to što su stranke ekstremne desnice ostale van parlamenta pokazuje da će novi parlament biti proevropski orijentisani, što je, kako je rekao, dobra polazna osnova za Srbiju i za njenu vladu koja treba da se bori za dobijanje datuma početka pregovora o članstvu u EU.

Odgovarajući na pitanje novinara o o zahtevima koje je šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak preneo srpskim zvaničnicima tokom posete Beogradu pre nekoliko dana, Kacin je rekao da "stavove šefa diplomatije jedne države članice EU, koji je nedavno boravio u Beogradu, ne bi trebalo shvatiti kao zvanične stavove Brisela".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track