Nikolić: Tadić je za mene i dalje predsednik

Još se nije navikao

Nikolić: Tadić je za mene i dalje predsednik

Politika -
Bivši i sadašnji predsednik sastali se na Andrićevom vencu zbog predaje dužnosti
BEOGRAD - Šta ti je navika.
Novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić odbio je da lidera DS i nekadašnjeg predsednika Borisa Tadića oslovi sa „bivši predsedniče“, jer mu se, kako je rekao, taj termin ne sviđa, a i on je za njega i dalje predsednik.
Na sastanku u zgradi Predsedništva bilo je reči o primopredaji dužnosti, ali i o potrebi da se nova vlada formira što pre.
- Ako kažem „bivši predsednik“, iako je po zakonu, to nije dobra reč. Zato ću reći da smo predsednik Tadić i ja razgovarali. Dogovorili smo se da Srbija mora da napreduje i živi bolje, ali i da ćemo intenzivirati razgovore u pokušaju da obezbedimo konsenzus o KIM, pošto to nije pitanje niti samo za predsednika države, niti samo za predsednika vlade - poručio je Nikolić i dodao:
- Moja je dužnost da svakome ko obezbedi većinu odmah omogućim da zakaže sednicu Narodne skupštine na kojoj će dobiti taj mandat - kazao je on.
Nekadašnji predsednik države Boris Tadić kazao je da su se Nikolić i on dogovorili da je potrebno što pre formirati sve institucije.
- Da bi se formirala nova vlada, potrebno je da se političke stranke, u skladu s voljom građana, okupe oko jasne i koncentrisane politike - poručio je Tadić. Kako je rekao, sa zadovoljstvom će učestvovati u Nikolićevoj inauguraciji, čime će Srbija još jednom pokazati da je demokratska zemlja.

Ne daj bože da me Tadić savetuje

Na pitanje da li je dobio neki savet od Tadića, Nikolić je rekao da je bolje da se osloni na sebe.- Ne daj bože da mi da savet, izgubio bih sledeće izbore - kazao je Nikolić kroz smeh.

Prvo Nikolićevo naređenje

Nikolić se tokom sastanka ponašao kao domaćin.- Neka dođe neko iz službe i pomeri ovo - kazao je novi predsednik.Zaposleni su se razleteli, jedan je držao stalak, drugi sklanjao mikrofone, treći držao kablove, ali naređenje je ispunjeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track