Nova vlada veoma brzo

Tadić i Dačić zvanično počeli pregovore

Nova vlada veoma brzo

Politika -
Lideri DS i SPS-PUPS-JS razgovarali o trećem partneru za buduću vladu
BEOGRAD - Pao dogovor.
Lideri DS Boris Tadić, Dragan Đilas i Jelena Trivan sastali su se juče u centrali te stranke u Krunskoj ulici sa vođama koalicije SPS-PUPS-JS Ivicom Dačićem, Jovanom Krkobabićem i Draganom Markovićem Palmom, čime su počeli zvanični razgovori o budućoj vladi.
Kako su rekli Tadić i Dačić, u ovoj fazi razgovara se o principima buduće koalicije, a o trećem ili možda četvrtom članu vlade, kao i o podeli resora, tek će biti reči.
Tadić je rekao da je DS spreman da preuzme najodgovornije funkcije i da neće srljati u pravljenju vlade, već da je cilj da ona bude stabilna.
Tadić, koji je kandidat za premijera, ponovio je da „neće voditi DS koji bi bio u koaliciji sa SNS”, te da „nema koalicije sa SNS”.
- Sve insinuacije te vrste služile su tome da oslabe DS - rekao je Tadić. Dodao je da će na sastanku sa socijalistima biti definisani osnovni vrednosni kodeks vlade, odnosno ciljevi, planovi i raspodela odgovornosti i obaveza u prvih 100 dana vlade u vezi sa otpočinjanjem pregovora sa EU i rešavanjem pitanja Kosova.
- Ako budemo našli saglasnost, relativno brzo ćemo formirati parlamentarnu većinu i vladu - kazao je Tadić.
Dačić je rekao da bi ona mogla da bude izabrana u junu i da koalicija SPS-PUPS-JS ima takođe političke principe.
Tadića je preko puta centrale stranke dočekao zanimljiv prizor - grupa mališana okupila se da ga vidi.
Dok je izlazio iz automobila, deca su skandirala: „Borise, Borise!”

Tadić se polio kafom

Lider DS otkrio je da se uoči sastanka sa socijalistima polio kafom.- Prosuo sam malopre kafu po odelu, što je dobar znak. Znači da će pregovori teći glatko - nasmejao se on, a Dačić je dobacio:- Što te ranije ne poliše?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja