BURNA SEDNICA U PRIŠTINI: Kosovski poslanik traži da se TAČI proglasi IZDAJNIKOM
Foto: AP/Arhivska Fotografija

Poslanik Zafir Beriša uzburkao strasti

BURNA SEDNICA U PRIŠTINI: Kosovski poslanik traži da se TAČI proglasi IZDAJNIKOM

Politika -

PRIŠTINA - Poslanik Incijative za Kosovo Zafir Beriša zatražio je danas na sednici skupštine da se kosovski predsednik Hašim Tači proglasi izdajnikom i optužio ga da je glavni krivac za najnovije presude bivšim pripadnicima OVK.

Govoreći na sednici kosovske skupštine posvećenoj vrednostima OVK u svetlu najnovijih presuda njenim nekadašnjim visokim oficirima, Beriša je rekao da je "zavera protiv Dreničke grupe" u suštini nastavak procesa protiv OVK, koji je doveo do hapšenja "na hiljade mladića i devojaka".

On je aktuelnog predsednika označio kao glavnog krivca za sve što se događa i za poslednje presude, zahtevajući da on posebnom rezolucijom Skupštine Kosova bude proglašen izdajnikom. Na stavove Beriše je reagovao predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji koji je pozvao Berišu da, ako tako misli, pokrene peticiju za proglašavanje Tačija za izdajnika.

"Nemoj da zloupotrebljavaš skupštinsku govornicu za lične napade. To nije dobro niti korektno. Ako tako misliš, započni proceduru peticije", rekao je Veselji. Beriša je imao i raspravu sa prvim zamenikom premijera Hajredinom Kučijem kojeg je optužio da je bio srpski policajac kada je Beriša bio u zatvoru.

Kuči je na to odgovorio da je 1981. godine imao sedam godina. Dodao je da je tačno da je "završio policijsku školu u Vučitrnu sa odličnim uspehom ali da nikada nije radio protiv svog naroda". Kuči je, takodje, poručio Beriši da ne treba da gleda sebe kao monopolistu OVK. "Za ono što ste uradili posle 12. juna 1999. godine, tebi i drugima neka je bog u pomoći", rekao je Kuči.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja